GRAFIC Iohannis, despre carantinarea orașelor: „Avem tendința de scădere. Nu am învins virusul, măsurile rămân în vigoare! NU va fi LOCKDOWN după alegeri”

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut miercuri, 25 noiembrie a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei de COVID-19 la care vor participa Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. După această ședință, șeful statului a avut declarații de presă și a arătat, prin intermediul unui grafic, că măsurile recente impuse de autorități privind carantinarea zonală au fost corecte și au redus numărul de infectări:

grafic

Klaus Iohannis a punctat faptul că măsurile impuse vor rămâne în vigoare:

„Am analizat măsurile privind carantina zonală și, în acest sens, am solicitat INSP o analiză privind evoluția epidemiei în orașele și municipiile carantinate. Datele furnizate relevă că începând cu 20 noiembrie, la nivel național, se observă o tendință de scădere a evoluției infecției. Acest lucru se reflectă în numărul de cazuri săptămânale, cât și în media zilnică a numărului de cazuri și a ratei de pozitivare a probelor. Acest grafic arată evoluția de la începutul pandemiei și se vede foarte clar cum, de câteva zile, am ajuns pe un palier și tendința este linia roșie – de scădere. Sunt date concrete, care dovedesc că măsurile luate de autorități au fost corecte și populația a respectat aceste măsuri. Ne oferă motive de optimism. Este un început, nu am învins virusul, măsurile rămân în vigoare. Orice relaxare prematură periclitează rezultatele obținute. (…) Când rata de infectare crește prea mult, se impun măsuri suplimentare, adică conceptul de carantinare zonală, care reduce mobilitatea. (…) Vreau să fie foarte clar: nu există nici o intenție, nu intenționez să promovez carantina la nivel național, un așa numit lockdown după alegerile din 6 decembrie! Nu există nici o intenție! Sunt politicieni fără scrupule care încearcă să se promoveze cu știri de tip senzațional și vor să ne spună ce s-ar putea întâmpla. Deci, lockdown-ul nu se întâmplă. Abordarea s-a dovedit că dă rezultate și vom continua să instituim măsuri zonale sau regionale, unde situația o impune. (…) Din păcate, mortalitatea și gradul de ocupare a Secțiilor de ATI sunt prea ridicate. Prea mulți români pierd zilnic lupta cu acest virus, prea multe persoane dezvoltă forme severe, cu internare prelungită în spital. Medicii și întregul personal de suport depun eforturi uriașe pentru a salva vieți. Fac din nou apel către oameni să respecte regulile de prevenție”, a spus Klaus Iohannis.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *