Google va lansa o pereche de ochelari cu funcţie de subtitrare/traducere în timp real a vorbirii

Un urmaş spiritual al ochelarilor Glass ar putea fi lansat cândva în anii viitori de Google, care lucrează la un astfel de proiect, aflat acum în primele faze ale dezvoltării. La Google I/O, gigantul american a difuzat o scurtă filmare în care este prezentată o pereche de ochelari care foloseşte funcţii de realitate augmentată pentru a afişa informaţii şi a ajuta utilizatorul în diverse situaţii.

Filmarea a insistat asupra unui singur aspect – subtitrarea şi traducerea în timp real a vorbirii. În timp ce discută cu un interlocutor, utilizatorului îi este afişată într-o parte subtitrarea a ceea ce spune acesta. Subtitrarea ar fi de ajutor, în primul rând, celor cu probleme de auz, mai alea că, aşa cum se arată în prezentarea video, aceasta este făcută în timp real. Sigur, întreaga teorie se bazează pe faptul că AI-ul va înţelege corect ce spune interlocutorul şi va realiza o subtitrare corectă. În al doilea rând, pentru că în aceeaşi tehnologie este integrată şi o funcţie de traducere în timp real, aceeaşi ochelari ar putea ajuta să comunice mai uşor persoanele care vorbesc limbi diferite.

Ceea ce se mai poate observa la aceşti ochelari este că, deşi au o ramă ceva mai groasă, arată aproape la fel ca o pereche obişnuită de ochelari. Asta spre deosebire de Google Glass, care, din cauza designului futurist, era privit cu suspiciune de oameni. Google nu a prezentat şi alte informaţii legate de viitorii săi ochelari de AR şi nu a oferit nici o estimare privind data lansării pe piaţă.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *