Gigi Chiru reia provocarea pentru Claudiu Palaz și Vergil Chițac: „Hai să alegem un candidat comun”

Judecătorii Curții Constituționale au respins la începutul acestei luni solicitarea prin care se urmărea trecerea de la un tur de scrutin la două tururi de scrutin la alegerile locale.

Decizia CCR a venit ca un trăsnet peste partidele de dreapta, care sperau la două tururi, sistemul oferindu-le o șansă în plus la alegerile din 5 iunie. Drept urmare, candidatul ALDE la Primăria Constanța, Christian Gigi Chiru, a lansat imediat după acea decizie o provocare inedită competitorilor de dreapta: un sondaj de opinie care să desemneze un candidat unic al celor trei partide, respectiv PNL, PMP și ALDE.

Luni, în cadrul unei conferințe de presă, Chiru a reluat propunerea, dar și cu o tentă ironică.

„Constănțenii vor să se producă acea schimbare, chiar în marea lor majoritate nu s-au hotărât cu care dintre candidați să meargă mai departe din data de 5 iunie. (…) Am făcut o invitație candidaților care se revendică de dreapta în sensul realizării unei măsurători comune, pentru desemnarea unui singur candidat al dreptei, proiect pe care îl consider varianta sigură de producere a schimbării la Constanța. Nu am primit nici un răspuns din partea celorlalți candidați, motiv pentru care fac apel la doi dintre aceștia, domnul fost prefect și domnul general cu o stea, nu știu ce înseamnă asta… mai avem fizic timp doar săptămâna aceasta. Sunt dispus să mă retrag din cursă, dacă un sondaj va indica un alt posibil câștigător de pe partea dreaptă”, a spus Chiru.

Senatorul a desemnat și un comunicator în acest sens, pe Vlatko Dibrean Dimov și speră ca și ceilalți candidați să procedeze în același sens, pentru demararea sondajului.

„Din partea mea este dl. Vlatko Dimov, dacă și ceilalți candidați vor să desemneze un comunicator din staff care să îngrijească de demersurile necesare realizării acestui sondaj, altfel voi considera că domnii nu și-au propus altceva decât să ajungă în Parlamentul României și nu au nimic în comun cu funcția de primar al orașului Constanța”, a mai spus Chiru.

CITEȘTE ȘI:

Chiru lansează BOMBA pentru candidații de dreapta: „Să ne unim în jurul unui singur candidat!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *