Spread the love

Senatorul constănțean Christian Gigi Chiru (ALDE) a adresat, luni, o interpelare interesantă ministrului Transporturilor, Petru Sorin Buşe, referitoare la reabilitarea podului rutier din Agigea. Știm cu toții că, de mai mulţi ani, podul rutier de peste Canalul Dunăre-Marea Neagră din comuna Agigea reprezintă o problemă foarte mare pentru judeţul Constanţa. Închis parţial, de cele mai multe ori în plin sezon, sau închis definitiv, cum se întâmplă acum, podul nu a fost reabilitat nicicum.

„De ani de zile, turiştii şi localnicii au mari greutăţi în a ajunge în localităţile din sudul litoralului. De această dată, podul a fost închis, circulaţia fiind deviată. Atât mass-media cât şi locuitorii au sesizat că, de fapt, lucrările de reabilitare sunt stopate, iar principala cale de acces către localităţile din sudul litoralului pare a fi închisă circulaţiei degeaba”, i-a spus ministrului parlamentarul constănţean.

Senatorul Chiru l-a întrebat pe ministrul Buşe în ce stadiu sunt lucrările de reabilitare a podului rutier din comuna Agigea şi câţi muncitori fac parte din echipa care lucrează în această perioadă pentru reabilitarea acestuia. De asemenea, parlamentarul este interesat să afle de la membrul Executivului ce lucrări se efectuează în această perioadă, când va fi redeschis podul şi care sunt firmele care lucrează la reabilitarea acestuia, contractori şi subcontractori.

„Podul de la Agigea este un obiectiv de interes naţional, nu este important doar pentru locuitorii judeţului Constanţa. Însă, din câte se vede, cei responsabili de la Bucureşti nu au înţeles acest lucru. Este inadmisibil ce se întâmplă, iar Guvernul trebuie să ia măsuri pentru rezolvarea cât mai rapidă a acestei probleme. Mai bine dinamitează podul de la Agigea și măcar așa știm cu toții că se va face o reconstrucție de la temelie. Altfel, este doar o joacă de copii și o vânzare de iluzii, căci dincolo de declarații nu se întâmplă nimic serios”, a concluzionat Gigi Chiru.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *