Ghidul pentru plata din fonduri europene a șomajului tehnic, în DEZBATERE PUBLICĂ

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 (POCU) din cadrul Ministerului Fondurilor Europene a lansat în consultare publică ghidul „Sprijin pentru persoanele angajate în cadrul întreprinderilor al căror domeniu de activitate este afectat direct ca urmare a declarării situațiilor de epidemii”.

Foarte multe firme din țara noastră au fost afectate direct sau indirect de pandemia produsă de noul coronavirus și, în din acest motiv, unele nu au venituri pentru a-și plăti angajații. Din acest motiv, aceștia intră în șomaj tehnic sau le sunt suspendate contractele de muncă. Apelul va finanța acordarea de subvenții persoanelor care se află în șomaj și care au fost angajate ale unor companii afectate direct de pandemia COVID-19 sau de măsurile luate pentru a opri răspândirea acesteia – Ordonanțele militare și celelalte acte emise de autorități pe perioada stării de urgență.

Proiectele vor putea fi depuse de Ministerul Muncii și Justiției Sociale/ Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, în parteneriat cu parteneri sociali/ furnizori de servicii sociale sau alte entități relevante.

Ulterior, firmele cu angajați trimiși în șomaj tehnic vor putea solicita acestor instituții plata sumelor, urmând ca MFE să deconteze cheltuielile din fondurile alocate. Ghidul este publicat AICI!

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *