Ghidul de finanțare pentru spitale, lansat în consultare publică

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene lansează în consultare publică Ghidul solicitantului pentru spitale, prin care acestea pot primi fonduri UE pentru reabilitarea și modernizarea sistemelor ce asigură creșterea siguranței pacientului în spitalele din România. Mai concret, este vizată infrastructura de energie și gaze medicinale.

Pentru acest apel sunt alocate 50 milioane euro, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM). Ghidul pentru „Creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluide medicale” este publicat AICI până la data de 7 martie, timp în care toți cei interesați pot transmite observații și propuneri. MIPE încurajează profesioniștii din sistemul de sănătate să consulte acest document și să transmită propuneri.

Linia de finanțare a fost anunțată de MIPE și Ministerul Sănătății la începutul acestei luni când a fost adoptat în Guvern Memorandumul ce permite această alocare urgentă de fonduri. (Comunicatul din 3 februarie, AICI!)

Decizia de a adopta măsura prin Memorandum a fost luată de Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu ca soluție de urgentare a întregii proceduri și a resetat astfel un parcurs birocratic care întârzia o Ordonanță de Urgență pe acest subiect, care s-a blocat mai multe luni în „circuitul de avizare”.

Ghidul solicitantului va sta în consultare publică timp de 15 zile, până la data de 7 martie, după care va fi pregătit și lansat apelul de finanțare.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.