Gheorghiță (CNCAV): „Românii au ALTE PRIORITĂȚI și au pus vaccinarea în plan secund”

Românii nu se mai înghesuie la vaccinare, iar ținta de 10 milioane de oameni imunizați până în toamnă, cel mai probabil, nu va fi atinsă. Asta înseamnă că peste câteva luni ne putem aștepta la un nou val de infectări. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, spune că românii au alte priorități și au pus vaccinarea într-un plan secund.

Nu trebuie să credem că dacă numărul vaccinărilor a scăzut asta va fi evoluția până la lunile următoare, se pot schimbă repede lucrurile„, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță susține că nouă tulpină DELTA va deveni în următoarele luni dominantă la nivel global:

Este un avertisment al OMS că DELTA faptul că va deveni dominată, nu dacă vine ci când vine, suntem toți conștienți că se va extinde la nivel populațional„, a mai explicat medicul.

Coordonatorul campaniile de vaccinare anunță că vaccinurile disponibile în prezent împotriva sarscov-2 sunt eficiente și împotriva noii tulpini DELTA, iar răspunsul imun după vaccinare este foarte posibil să se extindă la o perioadă chiar mai mare de un an.

Eficientă schemelor de vaccinare pt noile variante că DELTA, datele arată foarte bine, se menține rezistență de 90%. Durata/menținerea răspunsului imun, avem datele publicate la 6 luni, care arată foarte probabil că va fi mai mare de 12 luni„, a concluzionat Gheorghiță.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.