Gheorghiță (CNCAV): „Numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul celor infectate cu coronavirus”

Veste bună în privința evoluției pandemiei de coronavirus în România, anunță coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. Potrivit acestuia, sâmbătă, că numărul persoanelor vaccinate l-a depășit pe cel al persoanelor infectate cu COVID-19. „Este o zi importantă pentru România”, a precizat medicul militar Valeriu Gheorghiță.

Este o zi importantă pentru România. Astăzi, la ora 13:00, numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul celor infectate cu virusul SARS-CoV-2. Ritmul în care se derulează campania de vaccinare până la acest moment ne confirmă atingerea obiectivului dorit, acela de a imuniza populația într-un timp cât mai scurt. Le mulțumesc tuturor pentru opțiunea de a se vaccina și, în egală măsură, celor care depun un efort considerabil pentru ca procesul de vaccinare să se desfășoare cu eficiență, într-un mediu favorabil și sigur. (…) Doar împreună învingem pandemia, doar împreună vom reuși să ne bucurăm de o viața normală, alături de cei dragi”, afirmă medicul Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV.

Valeriu Gheorghiță a spus că etapa a treia a campaniei de vaccinare ar putea începe în luna aprilie, pe baza situației actuale. Înscrierile în platformă pentru această etapă ar trebui să înceapă în martie, urmând să fie create liste de așteptare. Până sâmbătă, 20 februarie, în România au fost confirmate 777.276 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19, iar 722.484 de pacienți au fost declarați vindecați.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.