Gheorghiță (CNCAV), mesaj pentru părinți: „O să fie greu să limităm pandemia fără vaccinarea tinerilor…”

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, susține că valul patru nu seamănă deloc cu celelate anterioare. Asta pentru că varianta Delta este mult mai periculoasă și se transmite mai ușor. Tocmai din acest motiv pentru combaterea pandemiei este nevoie ca adolescenții cu vârste de până în 18-19 ani să se vaccineze.

Vedem o creștere importantă la vaccinare în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani. Și din experiența din acest sfârșit de săptămână vedem că tot mai mulți tineri vor să se vaccineze. Având în vedere că au în familie persoane vulnerabile sau că vor să merargă la cursuri, ei aleg să vină și să se vaccineze. Există o tendință de vaccinare în rândul celor tineri, a persoanelor active sub 60 de ani. Într-o pandemie în care varianta dominantă e cu o contagiozitate atât de ridicată (cum e varicela sau alte afecțiuni) o să fie greu să limităm pandemia fără vaccinarea tinerilor. Doar cu o rată mare de vaccinare putem să limităm cazurile. Avest val patru nu seamănă cu celelalte anterioare. Delta e de cel puțin două ori mai contagioasă. Are această capacitate de a genera sute și mii de cazuri”, a spus Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că, până la sfârşitului anului, la fiecare final de săptămână, va fi organizat un maraton de vaccinare în Bucureşti, urmând să fie câte un centru în fiecare sector din Capitală. Gheorghiţă a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că aceste centre nu vor avea program non- stop, ci cel mai probabil între orele 8 – 24:

Ţinând cont de această adresabilitate în creştere a persoanelor pentru vaccinarea, am decis ca pentru municipiul Bucureşti la fiecare final de săptămână până la încheierea anului să organizăm un astfel de maraton de vaccinare într-un centru de vaccinare din fiecare sector. Practic, care să asigure o accesibilitate după un program prelungit al persoanelor la vaccinare. în următoarele zile vom anunţa care sunt centrele în care vom avea un program prelungit. Ceea ce noi am propus este să avem un program de la 8 dimineaţa până la 12 noaptea, iar pe perioada nopţii să fie perioada în care să asigurăm igienizarea încăperilor şi numărul de persoane, din ce am observat noi, care vin în intervalul 12 noaptea 8 dimineaţă este semnificativ mai scăzut şi atunci probabil că aceste centre vor funcţiona cu program prelungit şi nu vor fi 24 de ore din 24”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

El consideră că acelaşi lucru trebuie făcut şi în marile oraşe.

Aceeaşi abordare aş lansa-o către celelalte judeţe, în mod deosebit către marile aglomerări urbane, către oraşele mari, pentru a organiza la sfârşitul fiecărei săptămâni cel puţin un centru de vaccinare care să aibă un program prelungit şi care să permită vaccinarea cu un program flexibil şi a unui număr cât mai mare de persoane, mai ales în centrelele universitare, unde există personal voluntar, studenţi, rezidenţi în cadrul acestor programe şi proiecte”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiţă a precizat că la maratonul vaccinării din Capitală au fost vaccinate 33.790 de persoane în total în cele şase centre amenajate, din care 70% au fost persoane vaccinate cu prima doză.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „Gheorghiță (CNCAV), mesaj pentru părinți: „O să fie greu să limităm pandemia fără vaccinarea tinerilor…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *