Gheorghiță (CNCAV): „Familiile cu școlari au un risc cu până la 25% mai mare de covid.” Guvernul INTERZICE măștile textile în școli

Vaccinarea în școli și universități. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, anunță echipe mobile pentru fiecare școală, iar acestea pot vaccina atât copiii, cât și familiile acestora. Riscul de îmbolnăvire a familiilor cu copii școlari este cu 25% mai mare. Valeriu Gheorghiţă a declarat, marți, că trebuie crescut accesul la vaccinare al tuturor celor care doresc să se imunizeze, referindu-se la copii eligibili cu vârsta de peste 12 ani. În același timp, vor avea posibilitatea să se vaccineze și cadrele didactice, personalul din învățământ, precum și părinții și bunicii celor mici, adică cei care locuiesc la aceeași adresă.

Vor fi școli în care vor fi organizate cabinete de vaccinare de sine stătătoare care să funcționeze pe perioada în care există o adresabilitate în rândul școlii și, de asemenea, foarte probabil că acolo unde unitatea de învățământ are în apropiere un centru de vaccinare nu se justifică să mai organizăm un alt cabinet sau un alt punct de vaccinare. Însă la sate și în orașe principala logistică care asigură accesul la vaccinare va fi cu ajutorul echipelor mobile. Practic ne dorim ca fiecărei unități de învățământ să îi fie alocată o echipă mobilă și școala periodic să centralizeze persoanele care doresc să se vaccineze. În felul acesta se stabilește un interval orar, o zi în săptămână, se identifică spațiul unde se poate organiza vaccinarea”, a afirmat medicul.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID a subliniat importanța promovării imunizării în familie, pentru că riscul, dacă un copil se infectează, este să transmită virusul celor din familie. Conform unor studii citate de medic, familiile care au copii preșcolari au un risc de 15% mai mare să se îmbolnăvească de COVID, iar familiile care au copii școlari, din clasele primare în sus, au un risc de 20 – 25% mai mare să înregistreze cazuri. Practic, spune medicul, studiile confirmă faptul că transmiterea există atât de la părinți, bunici la copii, cât și invers. În ce privește universitățile, autoritățile intenționează să înființeze în campusuri cabinete de vaccinare. Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, atrage atenția legat de consecințele pe care infectarea cu tulpina Delta le poate avea, precizând că există o tendință de a înregistra cazuri noi la persoane tinere.

În momentul de față mediana vârstei este de circa 43 de ani față de 48 de ani cât era anterior. De aemenea, media de vârstă a deceselor este în scădere, fiind în momentul de față de 67 de ani față de 71 de ani cât era cunoscut anterior. La decesele înregistrate, dacă 94,6% aveau comorbidități, în momentul de față la decsele înregistrate în săptămânile 2-15 august, doar 88,3% dintre persoanele decedate aveau comorbidități”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Medicul a precizat că acest lucru întărește semnalul dat de o probabilitate mai mare de a dezvolta forme severe inclusiv în rândul persoanelor care sunt mai tinere și care nu au boli cronice asociate, aspect care este unul alarmant.

Guvernul interzice măștile textile în școli

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat marți, într-o videoconferință cu premierul, ministrul de Interne și ministrul Educației, că în nou an școlar elevilor li se interzice accesul cu măști textile.

Măștile utilizate în învățământul primar, gimnazial, liceal și la nivel de universități trebuie să fie măști de uz medical, nu se mai permite utilizarea măștilor textile. Avem în vedere această modificare deoarece cifrele privind incidența infecției și severitatea infecției la copii sunt îngrijorătoare atât internațional cât și național”, a spus ministrul Sănătății.

Oficialul nu a spus nimic despre faptul că elevii ar urma să primească măști gratis.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Gheorghiță (CNCAV): „Familiile cu școlari au un risc cu până la 25% mai mare de covid.” Guvernul INTERZICE măștile textile în școli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *