Gheorghiță (CNCAV) este ÎMPOTRIVA vaccinării obligatorii, dar solicită autorităților „să verifice mai bine” măsurile impuse

Vaccinarea obligatorie nu este o soluție în acest moment, este de părere președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță. El spune că este important ca la baza deciziei să fie dorința persoanei care se vaccinează, care să înțeleagă că în acest fel este responsabilă și față de cei care se pot îmbolnăvi grav. Întrebat, marți, în conferință de presă, dacă nu ar fi o soluție vaccinarea obligatorie, dr. Valeriu Gheorghiță, a spus că la bază trebuie să fie dorința persoanei care se vaccinează.

Obiectivul nostru nu este să creștem prin orice mijloc numărul persoanelor care se vaccinează. Este important ca la baza deciziei să rămână până la urmă dorința persoanei care se vaccinează în baza informațiilor pe care le are. Ține foarte mult de percepția societății asupra unei măsuri de acest gen. Nu cred că suntem pregătiți ca societate să înțelegem acest tip de abordare, însă, în momentul de față consider că vaccinarea nu poate fi obligatorie și asta este părerea mea personală”, a spus Gheorghiță.

Acesta este de părere că fiecare trebuie să fie responsabil în fața deciziei pe care o ia.

Dacă eu mă îmbolnăvesc și voi îmbolnăvi, la rândul meu, chiar cu neștiință, alte persoane, care vor avea o evoluție nefavorabilă… (…) Tendința pe alocuri este să încercăm să facem tot ce e posibil să ocolim măsurile care au ca rol important prevenirea îmbolnăvirilor: fie la intrarea în țară prezentăm adeverințe false, fie ocolim aceste măsuri cu caracter restrictiv și așa mai departe”, a mai spus Gheorghiță.

Președintele CNCAV a mai spus că toate aceste măsuri au fost gândite să protejeze sănătatea oamenilor și să scadă numărul celor care se îmbolnăvesc grav și ajung la spital.

Dacă înțelegem lucrurile acestea este evident că este un pas înainte. Însă în momentul de față nu consider că vaccinarea obligatorie este o soluție. (Dacă nu înțelegem – n.r.), atunci o să plătim cu toții aceste consecințe”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, cere autorităților care sunt în măsură să verifice respectarea măsurilor impuse pentru combaterea pandemiei „să facă mai bine acest lucru”. Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, a declarat marți că în România „ne apropiem undeva de 50% imunitate colectivă”, care îi include pe cei vaccinați și pe cei trecuți prin boală. Acesta atrage atenția că mai „avem 50% din populație, care nu au niciun fel de imunitate”.

El spune că evoluția epidemiologică din România are o tendință de creștere, dar este vorba de una stabilă, comparativ cu cea din alte state europene. Valeriu Gheorghiță crede că pe lângă creșterea numărului de persoane vaccinate, și respectarea restricțiilor este importantă în această perioadă.

Să punem accent mai mult pe respectarea măsurilor care astăzi sunt în vigoare, pentru că tendința este să nu se mai respecte aceste măsuri și cred că le vedem cu toții. Cei care sunt măsură să verifice respectarea măsurilor să facă mai bine acest lucru și oamenii să fie mai conștineți că de decizia lor și de comportamentul lor depindem noi toți”, a mai spus Gheorghiță.

Cu toții vom deconta anumite comportamente inadecvate sau mai puțin inspirate în această perioadă. Este perioada concediilor, este foarte bine, avem nevoie să ne încărcăm bateriile, dar trebuie să fim mult mai precauți”, a adăugat coordonatorul campaniei de vaccinare.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.