Gheorghiță (CNCAV) anunță VACCINAREA COPIILOR cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a anunțat marți modul în care se va desfășura campania de vaccinare a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Vaccinarea cu schemă completă are o eficacitate de 91% privind prevenirea cazurilor de COVID 19, a dezvăluit Valeriu Gheorghiță, care a mai spus că imunizarea este recomandată copiilor care au afecțiuni:

Ne așteptăm ca, în decembrie, Agenția Europeană a Medicamentului să facă autorizarea de utilizare a vaccinului Pfizer pentru copiii din categoria de vârstă 5-11 ani, dar este posibil ca termenul să fie devansat”, a spus Gheorghiță.

Autoritățile au început pregătirile pentru campania de vaccinare a copiilor. Astfel, vor fi amenajate cabinete de vaccinare în centrele existente și în spitalele de pediatrie, dar imunizarea se va face și la medicii de familie. Vor fi 10 doze de vaccin în fiecare flacon, iar fiecare doză va avea o treime din cantitatea folosită în prezent, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță.

Care este rata de acoperire vaccinală în România, după „boom-ul” înregistrat în valul patru

Rata de acoperire vaccinală din populaţia totală a României de peste 19,3 milioane de locuitori este, în prezent, de 36,5%, a precizat, marţi, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă. Bucureştiul are o acoperire vaccinală de peste 62% din populaţia eligibilă. Dacă pe perioada verii în centrele de vaccinare găseai rar doritori să se vaccineze, situația s-a schimbat în ultima perioadă, când după recordul de decese centrele de vaccinare s-au umplut din nou și zeci de mii de români merg zilnic la vaccin.

Până la data de 1 noiembrie au fost vaccinate la nivel naţional cu cel puţin o doză peste 7.053.000 de persoane. Din acestea, peste 6,3 milioane de persoane sunt persoane vaccinate în momentul de faţă cu schemă completă. Practic, rata de acoperire vaccinală din populaţia totală a României de peste 19,3 milioane de locuitori este de 36,5%. Însă, uitându-ne la populaţia eligibilă, peste 12 ani, această rată de acoperire vaccinală este de 42%, iar din populaţia adultă, peste 18 ani, rata de acoperire vaccinare este de 45%”, a declarat şeful CNCAV într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că Bucureştiul are o acoperire vaccinală de peste 62% din populaţia eligibilă, de peste 12 ani, fiind urmat de judeţul Cluj, cu 55%, şi judeţul Constanţa, cu 50%.

„Mai avem 13 judeţe care au o rată de acoperire vaccinală între 40% şi 50%, 21 de judeţe – între 30% şi 40% şi au mai rămas cinci judeţe care au acoperire vaccinală între 25% şi 30%”, a mai precizat acesta.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.