Gheorghiță (CNCAV) anunță că „emoția” va domina campania de vaccinare. Începe imunizarea tinerilor. Seringa „aleargă” după turist și la munte și la… mare

Vaccinul va urma aglomerările de persoane, în principal zonele turistice, a declarat, marți, coordonatorul CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiță. În acest fel se va ajunge cu serul și la persoane care se tem să intre într-un spațiu medical pentru vaccinare. Valeriu Gheorghiță a spus că vor fi organizate centre de vaccinare în locații atipice: gări, muzee, aeroporturi, dar și la munte sau la mare.

„Ideea este de a distanța acest proces al vaccinării de un gest medical propriu-zis, pentru că sunt persoane care evită să se prezinte într-un spital, care au o serie de temei față de înțepături, față de ace, față de tratamente sau de medici și atunci ar fi alte locații potrivite. Vă dau exemple: muzee, găsi, aeroporturi, stadioane, diverse localități turistice, pe litoral, la munte, acolo unde există o interacțiune crescută între persoane”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Potrivit acestuia, când vor fi ridicate o serie de restricții, oamenii vor interacționa mai mult și vor fi, astfel, identificate acele zone în care există o interacțiune de persoane și să se ajungă, apoi, cu vaccinul în zona respectivă. Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat marți, într-o conferință de presă, pe fondul scăderii interesului populației pentru vaccinare, că Guvernul va lansa o amplă campanie „emoțională” de încurajare a românilor să se vaccineze.

Guvernul a pregătit o campanie care va demara în curând pe toate canalele media, campanie care are ca element central partea emoțională – ceea ce ne-a lipsit în toată această pandemie. Distanțarea fizică a fost necesară, iar vaccinarea este soluția prin care noi putem reveni unii lângă alții, putem reveni la normalitate. Sperăm ca această campanie de comunicare să fie un plus în ceea ce privește importanța vaccinării. Suntem preocupați de temerile oamenilor. Nu ne interesează cifre, statistici, ci să se poată vaccina fiecare. Trebuie prin toate mjloacele să spulberăm teama oamenilor”, a spus Valeriu Gheorghiță.

În perioada 31 mai – 1 iunie se va desfăşura un maraton de vaccinare anti-COVID dedicat adolescenţilor între 16 şi 18 ani în toate centrele organizate la nivel naţional, a anunţat preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă.

În perioada 31 mai – 1 iunie va fi un maraton de vaccinare dedicat adolescenţilor între 16 şi 18 ani în toate centrele de vaccinare organizate la nivel naţional, în centrele fixe, dar şi în alte evenimente de tip maraton de vaccinare care se organizează în complementaritatea centrelor deja funcţionale. Tinerii, adolescenţii între 16 şi 18 ani vin, evident, însoţiţi de părinţi sau tutorele legal, se pot prezenta pe tot parcursul programului de lucru şi nu doar după 14.00 şi vor beneficia de acest proces”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că, de asemenea, vor fi la nivelul fiecărui judeţ unul sau mai multe centre, în funcţie de resursa umană, care vor avea activitate timp de 24 de ore şi care vor permite vaccinarea şi după ora 20.00.

Din acest punct de vedere vor fi aprovizionate cu un număr suficient de doze, astfel încât să asigurăm vaccinarea tuturor celor care se adresează şi în felul acesta vrem să marcăm această Zi internaţională a copiilor cu un mic gest, dacă vreţi, care arată interesul pentru tineri, interesul pentru siguranţa noastră, a tuturor, şi pentru semnalul de încredere pe care noi dorim ca tinerii să-l dea în întreaga societate, având în vedere că reprezintă viitorul şi motorul societăţii, în general„, a precizat Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, susține că informațiile privind posibila infertilitate generată de vaccinarea copiilor anticoronavirus sunt false.

Nu există asemenea risc, este o gravă dezinformare care se propagă în spațiul public. Pe platforma de informare există un material extrem de detaliat în care aceste informații sunt combătute. S-au speculat o serie de informații, dar nu au nicio bază științifică. Organizăm sesiuni de informare și vom combate acest subiect. Cred că în școli este nevoie de sesiuni de informare care să explice riscurile și beneficiile. Avem informații din Israel și Canada, ambele vaccinează deja copii, deci nu e vorba numai de informațiile din teste„, a declarat Gheorghiță.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.