Germania: Va fi considerată INFRACȚIUNE afișarea literei „Z”

Persoanele care afișează litera „Z” în Germania pentru a simboliza sprijinul pentru războiul Rusiei în Ucraina ar putea fi pasibile de urmărire penală, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, potrivit Reuters, citat de digi24. Anterior, guvernele regionale din Bavaria și Saxonia Inferioară au anunțat că vor pedepsi astfel de acte.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne al guvernului federal a declarat reporterilor că „Litera Z ca atare nu este, desigur, interzisă, dar utilizarea ei poate constitui, în cazuri individuale, o susținere a războiului de agresiune rus”.

Litera Z a fost folosită ca marcaj pe vehiculele militare ruse care au luat parte la conflictul din Ucraina și a fost ulterior folosită de rușii care susțin războiul, fiind proeminentă pe steaguri și la mitingurile pro-Kremlin.

„Războiul rus de agresiune asupra Ucrainei este un act criminal și oricine aprobă public acest război de agresiune se poate face și el însuși pasibil de urmărire penală”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne într-o conferință de presă.

„Autoritățile federale de securitate se uită la acest lucru și, în acest sens, salutăm anunțul că mai multe state federale vor examina, de asemenea, în cazuri individuale dacă acesta ar putea fi un act penal și vor lua măsuri în consecință”, a spus el.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *