Germania și Rusia merg mai departe: Lucrările la Nord Stream 2 au fost reluate

Lucrările de construcţie la gazoductul Nord Stream 2 între Rusia şi Germania au fost reluate sâmbătă în apele daneze după o fază pregătitoare de aproape două săptămâni, a anunţat Nord Stream 2, relatează AFP.

Instalatorul rus de conducte Fortuna „care a început lucrările pe 24 ianuarie (…) a început, după teste reuşite, astăzi (sâmbătă) instalarea ţevilor”, a indicat compania într-un comunicat. „Toate lucrările se desfăşoară în conformitate cu autorizaţiile primite’‘, se menţionează în comunicat.

La începutul lunii decembrie, lucrările pentru Nord Stream 2, un proiect în valoare de peste 9 miliarde de euro şi 1.200 de kilometri de legătură submarină, au fost reluate în apele germane, după ce au fost suspendate timp de aproape un an din cauza sancţiunilor americane.

Nord Stream a fost autorizat de autorităţile daneze să reia lucrările în apele sale, începând cu 15 ianuarie. Dar operatorul menţionase o fază „pregătitoare” înainte de reluarea lucrărilor, pe fondul incertitudinii legate de transferul de putere între fostul preşedinte american Donald Trump şi succesorul său Joe Biden.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.