Germania și-a propus să vaccineze 60% din populaţie până la sfârşitul verii anului 2021

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, îşi propune ca aproximativ 60% din populaţia ţării să fie vaccinată împotriva noului coronavirus până la sfârşitul verii lui 2021, informează DPA. Germania are o populație de peste 80 de milioane de locuitori.

Spahn a anunţat acest obiectiv în timpul unui interviu televizat acordat luni seara televiziunii publice ZDF. Acest procent s-ar situa însă la limita inferioară a ratei de acoperire de 60-70% recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Spahn a făcut, de asemenea, presiuni asupra autorităţii de reglementare din UE pentru a autoriza utilizarea vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, deja inoculat în Marea Britanie şi Statele Unite.

Scopul nostru este să avem autorizaţia înainte de Crăciun, astfel încât să putem începe vaccinarea anul acesta, inclusiv în Germania. În cele din urmă, „Agenţia Europeană pentru Medicamente” EMA decide„, a precizat el.

Agenţia lucrează deja „non-stop”, a declarat luni directorul EMA Emer Cooke de la Amsterdam, adăugând că o decizie ar trebui să fie luată înainte de 29 decembrie.

Germania şi-a înăsprit măsurile de lockdown la nivel naţional în urma unui acord la care s-a ajuns în weekend între cancelarul Angela Merkel şi premierii celor 16 landuri. Un lockdown parţial instituit la începutul lunii noiembrie nu a reuşit să oprească un al doilea val de infecţii. În prezent, toate magazinele, cu excepţia celor esenţiale, sunt închise iar şcolarii se vor întoarce în marea majoritate la învăţarea de la distanţă.

Germania a înregistrat 14.432 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, în timp ce numărul deceselor într-o singură zi a urcat la 500, a treia cea mai ridicată cifră de la începutul pandemiei.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *