Germania se pregăteşte de RELAXAREA restricţiilor anti-covid

Germania poate să înceapă relaxarea restricţiilor antiepidemice, după ce ţara a depăşit valul uriaş de infectări provocat de varianta Omicron, a anunţat ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach.

„Valul Omicron a trecut – aproape exact în ziua pe care eu am prezis-o în urmă cu o lună. Măsurile luate au fost cele adecvate. Ele ne-au permis să reducem semnificativ numărul deceselor şi noi am trecut prin valul Omicron destul de bine în comparaţie cu alte ţări”, a declarat ministrul german într-un articol publicat marţi în tabloidul Bild, citat de dpa. Acest lucru înseamnă că o relaxare „moderată” a restricţiilor este de acum înainte posibilă, a adăugat Karl Lauterbach.

Ministrul german, care este totodată şi medic epidemiolog a făcut aceste declaraţii cu o zi înainte de reuniunea la care vor participa cancelarul Olaf Scholz şi prim-miniştrii celor 16 landuri ale Germaniei, programată pentru miercuri, în timpul căreia vor fi discutate propunerile ce vizează relaxarea majorităţii restricţiilor antiepidemice în săptămânile următoare.

Incidenţa infectărilor cumulate la şapte zile, raportată la 100.000 de locuitori, a scăzut marţi pentru a treia zi la rând în Germania şi a ajuns la 1.437, a anunţat Institutul Robert Koch pentru controlul bolilor.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *