Germania se OPUNE trimiterii unui contingent NATO de menținere a păcii în Ucraina

Germania se opune trimiterii unui contingent NATO de menținere a păcii în Ucraina, a declarat cancelarul german Olaf Scholz.

Nu vom opera acolo în sfera militară, chiar dacă îi numim trupe de menținere a păcii”, a spus el la postul de televiziune ARD. „Nu vom căuta acolo o zonă interzisă de zbor.” Totodată, cancelarul a spus că face „totul pentru a ajuta Ucraina”.

Potrivit acestuia, acum „instrumentul principal sunt sancțiunile” din Occident împotriva Rusiei.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că invazia Ucrainei reprezintă „întoarcerea la imperialism”. Scholz a lansat o serie de avertismente la adresa Moscovei: „Nu îndrăzniți să ne atacați”. „Cu toții trebuie să ne pregătim pentru faptul că avem un vecin care folosește violența. Și trebuie să împiedicăm ca acest lucru să devină un cod de practică”, a declarat Scholz în timpul unei emisiuni TV, potrivit CNN, relatează CNN.

Germania discută achiziționarea unui sistem de apărare antirachetă, a spus Scholz. De asemenea, Scholz a lansat o serie de avertismente la adresa Moscovei: „Nu îndrăzniți să ne atacați”.

Deși „Zelenski are dreptate să ceară ajutorul tuturor celor din lume”, a spus Scholz, „nu ne vom angaja cu forțe militare – chiar dacă le numiți trupe de menținere a păcii – și nu vom stabili o zonă de interdicție aeriană“. Astfel de măsuri ar fi începutul unei „confruntări uriașe între NATO și Rusia“, a adăugat el.

NATO nu va face parte din acest război”, a spus el. NATO se pregătește pentru măsuri drastice în cazul în care Rusia ar folosi arme biologice și chimice, a declarat Scholz.

Este posibil ca utilizarea armelor biologice și chimice să nu se întâmple”, a spus el, dar a lansat un avertisment direct către Rusia: „Nu îndrăzniți să o faceți”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *