GERMANIA: CDU l-a ales pe succesorul Angelei Merkel

Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord-Westfalia, poziţionat ca moştenitor al cursului centrist al cancelarului Angela Merkel, a fost ales sâmbătă la conducerea Uniunii Creştin-Democrate (CDU) din Germania, ceea ce îl plasează în pole position pentru a deveni următorul cancelar german, relatează Reuters şi DPA.

Laschet este premierul celui mai populat land german, Renania de Nord-Westphalia. El i-a înfrânt pe cei doi contracandidați ai săi, Friedrich Merz și Norbert Roettgen în cadrul unei conferințe virtuale a partidului. El se află acum într-o poziție bună și pentru a o urma pe Angela Merkel și în fotoliul de cancelar. Merkel își încheie ultimul mandat la conducerea Germaniei, după 16 ani, în septembrie. Laschet o înlocuiește pe Annegret Kramp-Karrenbauer, actuala șefă a partidului, care nu a reușit să își impună autoritatea în cadrul unui partid tot mai frustrat de înfrângerile în fața extremiștilor de la AfD. Laschet este un aliat loial al Angelei Merkel și s-a opus mesajului contracandidatului său, Friedrich Merz, de a schimba direcția partidului, argumentând că o astfel de mișcare ar „trimite un semnal compelt greșit”.

Decizia finală cu privire la candidatul pentru funcția de cancelar în alegerile generale va fi luată în primăvară. În acest sens, Laschet are misiunea dificilă de a menține alianța unită, de a își impune autoritatea într-un partid care se confruntă cu vremuri complicate și de a face în așa fel încât să-i mențină pe extremiști în afara puterii după alegerile din toamnă.

Vreau să fac tot ce se poate pentru a rămâne împreună în acest an și să ne asigurăm că următorul cancelar vine din uniunea CDU-CSU”, a spus Laschet în discursul său de învingător.

Alegerile generale în vederea succesiunii Angelei Merkel la Cancelarie vor avea loc la 26 septembrie 2021.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *