Georgescu de la Limanu a făcut PRAF bugetul local: O placă memorială, cât un… apartament!

Unii dintre PSD-iști nu înțeleg nimic din ceea ce se întâmplă de la o vreme în jurul lor. În ciuda prăbușirii politice constante și fără vreo rază de stopare a fenomenului la orizont, unii social-democrați rămân pe aceleași poziții: de haiducie financiară, pe banii cetățenilor, și-așa greu încercați în ultima vreme. Este cazul primarului Daniel Georgescu, de la Limanu, pentru care achizițiile publice există doar ca să-și îmbogățească el prietenii. Apelurile publice ale autorității locale sunt de… toată groaza.

Bineînțeles, scurgerile de bani publici – mulți bani – s-au făcut pe o mulțime de trăsnăi bine cunoscute: pixuri și topuri de hârtie, studii și alte fezabilități și tot soiul de asistențe, care până astăzi au dus exact nicăieri. Câteva dintre aceste achiziții sunt însă de-a dreptul revoltătoare. De exemplu, doar pentru ghirlandele de pe pomul de iarnă din sezonul 2019 – 2020 (deci fără pom) s-au alocat… peste 37.000 de lei!

Operațiunea fasolea cu ciolan: 14.000 de lei

La un moment dat, primarul Georgescu a ajuns la concluzia că nu se pricepe la achiziții și a avut nevoie de consultanță în acest sens, de cinci mai exact, pentru prima – 130.000 lei, a doua – 132.000 lei, a treia – 144.000 lei, a patra – 50.000 lei, a cincea – 7.000 lei. A doua este cea mai interesantă. Societatea comercială ANONYMOUS PROJECT CONSULTING SRL este din Mangalia. Dacă în 2018 a avut un profit de doar aprox. 42.000 lei, în 2019 a avut de peste 102.000 lei. Practic, această firmă cu doi angajați a avut profit doar mulțumită primarului Georgescu. O altă firmă întreținută de Georgescu este SUBLIME ENTERTAINMENT AGENCY, din Sectorul 5, București, care – fără să aibă nici un angajat – a oferit servicii artistice de aproape 139.000 de lei. La finalul anului 2019, firma în cauză raporta la Fisc un profit de puțin peste 106.000 lei.

Se mănâncă multă fasole în administrația Georgescu. Cam de vreo 3.000 de euro, dintr-un foc, pentru că se apropia 1 Decembrie și cetățenii trebuiau întreținuți cu fasole cu ciolan de 14.000 de lei…

O placă memorială, cât un… apartament

În zona Mangaliei, până în 1950, s-au ridicat mai multe monumente comemorative pentru militarii căzuți în Primul Război Mondial. La Limanu este amplasat un astfel de monument, iar Primăria a anunțat că vrea să îl… restaureze, întrucât așa suna anunțul oficial:

În realitate, nu a fost vorba de nici o renovare a ansamblului statuar, după cum se și poate observa, întrucât așa arată monumentul astăzi:

La același monument, primarul Georgescu l-a adus pe senatorul Nicolae Moga, ca să se cațere să depună coroanele de flori…

Lucrarea a constat, de fapt, doar în amplasarea plăcii memoriale, cea care conținele numele eroilor căzuți. Ca o sfidare pentru ei dar și pentru bunul simț din prezent, Primăria Limanu a alocat peste 231.000 lei, adică 50.000 de euro, adică prețul unui apartament.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *