Spread the love

Liderii social-democrații constănțeni au fost convocați joi, de la 18:30, în cadrul ședinței Biroului Permanent Județean, pe fondul nemulțumirilor din partid. Listele pentru alegerile parlamentare au fost motivul principal de revoltă, Felix Stroe fiind persoana arătată cu degetul. Deși a promis în campania electorală în nenumărate rânduri că nu va pleca la București, indiferent dacă va câștiga alegerile sau nu, acesta s-a sucit. A demisionat de la RAJA și de la Asociația Română a Apei, însă a păstrat funcția de președinte al PSD Constanța și s-a autopropus ca deschizător de listă la Senat. 

Înainte de ședința BPJ, social-democrații constănțeni nu au mai tolerat posibilitatea unei decizii deja stabilite și votată într-o glumă de ședință, astfel că mai mulți membri de partid s-au strâns joi seară la sediul organizației municipale și al cabinetelor parlamentare pentru a protesta. Detalii, AICI!

În cadrul ședinței de joi seară, Felix Stroe a cedat presiunii și realităților și a anunțat că… nu va candida la alegerile parlamentare. La ședință au participat 23 de lideri social-democrați constănțeni, printre care Decebal Făgădău sau Marius Horia Țuțuianu. Conștient că se va duce direct în cimitirul politicii constănțene, Nicolae Moga nu a fost prezent. Felix Stroe a speculat momentul și a apelat la primari, care îi sunt fideli lui și nu lui Țuțuianu sau Făgădău. Astfel că, după ce și-a simulat prezumptiva retragere, văzând că opoziția este firavă, șarpele Felix Stroe a început să se umfle. Opoziția a fost pulverizată și, după ședința BPJ, a ieșit chiar el să comunice rezultatele:

O ședință care a avut ca preambul ieri o întâlnire cu toți primarii PSD. În două etape a fost luată această hotărâre. Astăzi o ședință a BPJ, în care a fost prezentat și punctul de vedere al primarilor PSD. În urma analizelor făcute, s-au luat următoarele hotărâri: La Senat, la punctul 1, Stroe Felix; 2. Brăiloiu Liviu; 3. Georgescu Dan, primarul de la Limanu; 4. Mihu Ștefan, 5. Gâju Mariana, 6. Mantea Gheorghe, 7. Iacobici Gabriel. Sunt oameni reprezentativi, care vor face campanie și este normal ca această listă să fie și un instrument prin care să atragem voturile celor cărora ne adresăm. Vom lua atâtea locuri câte… în funcție de munca pe care o depunem. Ne propunem să luăm cât mai multe voturi. Ne propunem să luăm cel puțin două posturi de senator. Mai departe, la Camera Deputaților: locul 1: Horia Țuțuianu, locul 2: Cristina Dumitrache, locul 3: Decebal Făgădău, locul 4: Lucian Lungoci, locul 5: George Vișan, locul 6: Radu Babuș, locul 7: Nicolae Tănase – președintele PSD Mangalia, locul 8: Mărioara Cojoc, locul 9: Mihai Soare”, a spus Felix Stroe.

După această ședință și comunicare a lui Felix Stroe, deputatul PSD George Vișan, cel mai activ parlamentar PSD al Constanței a precizat că își dorește ca listele să fie definitivate mâine la București, pe principiul meritocrației și nu cum a fost astăzi, pe principiul lui… Felix Stroe:

Sper să se așeze lista pe criteriile de meritocrație, așa cum eu – în cadrul organizației municipale le-am promovat de fiecare dată! Demisia este un act unilateral și fiecare va decide dacă își va da demisia…”, a spus George Vișan.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *