George Vișan: „O viață mai bună pentru fiecare român, aceasta este ideea pe care noi social-democrații, o numim cu demnitate proiect de țară”

Spun unii că „Nimic nu se schimbă în România”, că „Nimic nu s-a schimbat în România” și ei vor să o schimbe – această falsă idee, din păcate, face mai mult rău în rândul românilor decât o guvernare bună pentru România.

Această idee a unei incremeniri în proiect a României ne face să credem că iluzia unei schimbări ce finalmente, așa cum s-a dovedit la noi, a adus răul cel mai mare. O viață mai bună pentru fiecare român aceasta este ideea pe care noi social democrații o numim cu demnitate proiect de țară. Știu e o sintagmă care cântărește mult și pe care românii o privesc astăzi cu suspiciune și pe care opoziția o transformă într-un vehicul electoral mânat în luptă doar de resentimentul propriei neputințe. Parcă uităm la nivelul societății să fim solidari cu binele comun, o solidaritate din care opoziția a ales să nu facă parte.

„Nimic nu se schimbă în România” – așa își spunea și regele Carol I care s-a gândit decenii să abdice pe fundalul acestui sentiment de neputință ce ținea loc de structură unui cotidian subjugat unor interese politicianiste meschine și fără orizont. Dar multe s-au schimbat în bine in timpul domniei sale – mai precis Modernizarea României. Și atunci ca și astăzi, existau voci critice la adresa evoluției pe care o lua țara la un moment dat. Și atunci exista opoziție față de proiectul de țară, dar istoria a demostrat că românii au reușit, cu sacrificii, să aleagă un viitor pentru România. Vi se pare cunoscut acest scenariu? Realizările în plan economic al guvernării social democrate sunt un proiect de țară valabil pe care astăzi unii încearcă să-l acopere cu un val de ură. Cât timp ne trebuie să învățăm adevărul? Și lui Carol i-au trebuit decenii.  Poate noi vom ști să folosim timpul în favoarea noastră.

Nu vorbe, fapte! Pentru România! Constanța învinge!

George Vișan, 45 de ani, a lucrat în mediul privat între 1994 – 2009, ocupând în această perioadă și funcții de conducere (manager general, director de agenții ș.a.m.d.). Din 2016, este deputat PSD Constanța, membru al Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare, membru în Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *