George Vișan, după adoptarea legii privind perdelele forestiere de protecție: „Constituie bun de interes strategic național și local”

Camera Deputaților a adoptat, marți, proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 289/2002 privind perdelele forestiere de protecție. Conform actului normativ, perdelele forestiere de protecție constituie bun de interes strategic național și local și, în opinia deputatului PSD de Constanța, George Vișan, adoptarea a fost posibilă prin sprijinul parlamentarilor social-democrați, deși proiectul de lege a fost inițiat de PNL și „reprezintă o necesitate pentru geo-sistemul mediului înconjurător românesc”.

Proiectul de lege prevede înființarea perdelelor forestiere pe terenurile agricole și subdiviziunile din Câmpia Română (în special cele aferente județelor Buzău, Vrancea, Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Ilfov), precum și în Podișul Moldovei, Podișul Getic, Podișul Mehedinți, Podișul Târnavelor și Podișul Dobrogei, zone care nu sunt protejate împotriva alunecărilor de teren, de viscole, de blocaje de drumuri cauzate de zăpadă și împotriva degradării solului cauzat de inundațiile colective din ultimii ani. 

292 de deputați au votat „pentru” adoptarea proiectului de lege, nici un vot „împotrivă” și nici o „abținere”, doar 5 deputați nu au dorit să voteze.

„Se are în vedere redactarea unui Raport Anual de reprezentanții Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice privind activitățile de realizare a perdelelor forestiere de protecție a terenurilor agricole, raport ce va fi prezentat comisiilor de specialitate din cele două Camere ale Parlamentului. Sub o monitorizare parlamentară este verificată destinația banilor publici cheltuiți pentru activitatea diferitelor instituții publice care ar trebui să se ocupe cu protecția terenurilor agricole și gestionarea fondurilor necesare perdelelor forestiere”, se mai arată în expunerea de motive a actului normativ.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.