Spread the love

Librăria Dorian Gray din Constanța a fost vineri seară gazda unui eveniment de excepție: președintele platformei unioniste Acțiunea 2012, George Simion, practic vârful de lance al unionismului românesc, și-a lansat cartea intitulată „Blocați în labirint”.

Volumul este o radiografie a vieții Republicii Moldova, de la apariția sa ca stat și până în ziua de azi, în cadrul căreia Simion, în baza experienței personale, relevă într-un limbaj accesibil principalele mituri fondatoare pentru statul dintre Prut și Nistru: „Elveția Europei de Est”, „adevărații patrioți români” sau „de ce să unim două sărăcii”, principalele slogane ale propagandei iredentiste cu suport de la Moscova și care, din păcate, reușesc să convingă tocmai pe românii care astfel ezită să revină la Patria Mamă.

CITEȘTE ȘI:

Anul Nou debutează sub semnul Centenarului: un steag tricolor de 100 de metri unește malurile Prutului. Simion, Acțiunea 2012: „Nu mai admitem ca politicienii lași să își bată joc de acest deziderat național!”

Anul acesta marcăm Centenarul Marii Uniri, context care trebuie să ne ofere alte perspective, înțelegeri și obiective, evident, mărețe. George Simion este devotat acestei cauze, convins că singura cale a cetățenilor moldoveni de a fi parte a Uniunii Europene este Unirea Republicii Moldova cu România.

„Se intră într-un joc stupid, în care concetățenii se ceartă pe denumirea limbii. Sunt cei care o numesc limba română și, ceilalți, o numesc moldovenească. Și stai săptămâni, luni, ani la rând să te cerți, că e limba română, că e moldovenească… Asta, în timp ce bandiții își consolidează statul lor și fură tot ce se putea și țin prizonieri 3,5 milioane de români. Este o mare păcăleală! Cel care nu are carte, nu a fost convins de argumente istorice, identitare, nu poate fi convins cu acest stil, ci trebuie să avem altă abordare, ori, în momentul acesta, față de anii 1990, războiul identitar l-am câștigat, suntem o majoritari acolo. Nu asta e problema noastră, cum îi zicem, putem să îi spunem și limba dacă, dar sunt oameni de-ai noștri acolo și am încercat să le explic celor indeciși că importante sunt alte lucruri, putem să ne mobilizăm să luptăm împotriva bandiților care dețin Republica Moldova și care îi păcălesc. Opoziția zice că vine înapoi și dă miliardul furat… ceea ce s-a întâmplat acolo cu furtul miliardului e aceeași poveste care a fost și la noi cu Bancorex, bine că am ieșit din negura anilor 1990. L-au folosit pe Ștefan cel Mare împotriva noastră, au folosit tricolorul pe care îl are Republica Moldova împotriva noastră și ei se declară acum cei mai mari patrioți. Ne-au păcălit din punct de vedere propagandistic, rău de tot. Trebuie să recuperăm ceea ce este al nostru! Trebuie recuperat Ștefan cel Mare, tricolorul, ce ne pasă dacă are stemă? Este aceeași acvilă pe care o avem și noi pe steag! Sunt simboluri ale noastre și care stau la baza formării statului Republica Moldova, un stat eminamente românesc, fondat de patrioți români: Ion și Doina Teodorovici, Leonida Lari, Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi și câți și mai câți! Elitele politice de pe ambele maluri ale Prutului au trădat interesele poporului nostru. În mod clar, politicienii din anii 1990, ca și acum, au trădat interesele. Eh, acum suntem mai deștepți, prin tehnologiile moderne. Putem înțelege anumite lucruri, fraze care ne-au fost impuse, cum ar fi: „de ce să unim noi două sărăcii?” Frază spusă de Snegur și răspândită mai departe… Apoi, basarabenii sunt ruși și că acolo se vorbește numai limba rusă și nu vor Unire! Veniți să vedeți zeci de mii de oameni în stradă! Este o luptă continuă cu propaganda, pe care trebuie să o desfășurăm”, a spus George Simion.

CITEȘTE ȘI:

S-a înființat Alianța pentru Centenar. Simion: „Vom face un marș pe jos, de la Alba Iulia la Chișinău”

„Anul Centenarului ne va aduce mult mai aproape de țelul pentru care luptăm”

Cauzele care păstrează separarea între frați și menținerea angajamentului politic dintre doi criminali vestiți ai Europei, Hitler și Stalin, sunt numeroase, iar printre ele putem să amintim personajele cheie de la masa puterii, atât din România, prin indiferența și lașitatea lor, cât și din Republica Moldova, unde politicienii de acolo susțin Unirea doar la nivel declarativ, întrucât Unirea efectivă echivalează cu pierderea funcțiilor pe care le au în aparatul de stat (președinte, premier, parlamentari, funcționari guvernamentali etc.), situație care ne relevă ceea ce se întâmplă de fapt: rostogolirea constantă a unei amăgiri!

CITEȘTE ȘI:

Studenții de la UMC stau în corturi, alături de unioniști. Patricia Iercoșan: „Eram în față când au intervenit jandarmii. Stăm aici până ne cheamă partidele la dialog”

„Trebuie să înțelegem prin ce am trecut și cum combatem lucrurile care s-au spus. Noi nu avem rolul să stăm spectatori și să consemnăm ceea ce se întâmplă. Suntem oameni de acțiune și trăim niște timpuri în care nu te mai lupți cu pușca în mână, cu tancurile, acum este mult mai periculoasă propaganda. Din fericire, nu ne mai este pusă existența la îndoială. Avem arma comunicării, pe care trebuie să o folosim în folosul nostru și, dacă învățăm asta, putem să câștigăm acest război al Unirii. O să fie 2018 Anul Unirii sau nu? Avem nevoie de multe ingrediente pentru asta, avem nevoie de niște lideri politici ai României care să aibă un pic de bărbăție în ei. Nu știu dacă se vor alinia planetele cum s-au aliniat la 1918, dar în mod clar trebuie să parcurgem niște pași, anul Centenarului ne va aduce mult mai aproape de țelul pentru care luptăm. Suntem zeci de mii care luptăm pentru acest țel”, a mai spus George Simion.

Întrebare rațională: CUM facem Unirea?

Să ne imaginăm, ca români, următoarele situații: în Republica Moldova există oameni care s-au născut acolo, au crescut și au vorbit și vorbesc constant limba română, fără să fi văzut niciodată România! De asemenea, dacă o persoană din Republica Moldova nu își achită ratele la bănci timp de 60 de zile, nu va mai avea dreptul să părăsească țara! Sunt doar două exemple prin care atribuim denumirea inspirată a volumului lansat de Simion: „Blocați în labirint”.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO Ziua Națională, în format extins la Chișinău. „Transmitem un mesaj hotărât către clasa politică de la București să își revină în fire”

Putem să ne întrebăm când facem Unirea, cine face Unirea, dar CUM facem Unirea? O întrebare esențială, adresată de un unionist constănțean, jurnalistul Codruț Burdujan: „De la politicieni nu avem așteptări, de la conjunctura internațională părerile sunt împărțite, de la Dumnezeu le avem pe cele mai multe!”

„Muncim de ani buni, o muncă de nebuni, trebuie să muncim în continuare pentru acest crez, fiecare de unde e, nu zice nimeni că trebuie să îți abandonezi familia, serviciul, ca să te duci la Prut să dai jos hotarul. Dar, este important ca vocea noastră într-o lume globalizată, în care astfel de subiecte sunt percepute ca fiind desuete, să rămânem coerenți, pragmatici și să construim: înfrățire între localități, aducerea oamenilor din Basarabia în România. Acum două zile, au început primăriile din Republica Moldova să dea declarații de Unire cu Țara. Sunt cinci primării. În total, sunt 900, noi ne știm cam cu toți primarii de acolo. Săptămâna viitoare vor urma alte declarații de Unire! Unirea începe de la fiecare dintre noi! Clasa politică este, într-o mare măsură, reflecția societății. Noi dacă nu am putut să facem niște mișcări sociale mai mari, înseamnă că nu merităm o altă clasă politică. Ține de noi să ne manifestăm, să fim puternici, să avem instrumentele necesare, de la cele logistice până la cele mediatice. Am pornit de mai bine de un an și un canal de televiziune, întrucât aveam nevoie de un instrument mediatic pentru mișcarea unionistă la Chișinău. Emitem prin cablu pentru toate firmele de acolo. Dacă tot ne văităm de politicieni care promit doar în campaniile electorale, noi am preferat faptele, este cel mai concret lucru! Am încercat să nu îi îndepărtăm pe nici unii… Perioada fanariotă ne-a lăsat niște cicatrici, perioada comunistă ne-a lăsat altele, acum colaborăm cu toată lumea, de la toate partidele, până și cu comuniști, deși eu nu am fost cel mai bun prieten al lui Ion Iliescu… Încercăm să îi aducem pe toți același numitor comun. Dacă vorbim de Unire, chiar trebuie să ne punem în comun forțele ca să reușim! Dacă îl acuzi pe conaționalul tău că e legionar sau că e comunist și te iei din motive ideologice la harță cu el… Îi ținem aproape pe toți în măsura în care vor să mergem înainte pentru o cauză. În ce măsură reușim, nu ține de noi, ci de o maturizare a societății, care se produce în ultimii ani. Văd că sunt muguri pe multe paliere care ne dau speranțe”, a concluzionat George Simion.

Volumul „Blocați în labirint” a fost lansat prima dată la Chișinău, pe 2 august 2017, la Biblioteca Națională a Moldovei, sala Alexe Rău, în cadrul Cenaclului Republica.

Apariția editorială „Blocați în labirint” a fost lansată în mai multe orașe din Europa, în cadrul unui turneu de promovare în rândul românilor din diaspora, precum Bruxelles, Londra, Barcelona, Roma și Goteborg. În România, Timișoara a fost primul oraș în care a fost lansată cartea, pe 17 iulie 2017, după lansarea din 28 iunie de la Bruxelles. Pe 5 august, George Simion lansa volumul la Campusul Vasile Goldiș din Arad, iar pe 27 august a avut loc o nouă lansare la Iași. Biblioteca V. A. Urechia din Galați a fost gazda lansării pe 7 octombrie, iar pe 19 octombrie la Londra.

CITEȘTE ȘI:

Au cerut Unire și au primit cordoane de jandarmi! Marșul pentru Unirea cu Basarabia marcat de incidente

Facebook Comments

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *