Spread the love

Platforma Unionistă „Acțiunea 2012” și-a ales noua conducere. În cadrul adunării generale desfășurată duminică în capitala țării, București, au participat peste 200 de persoane din România, Republica Moldova și Diaspora, prilej cu care George Simion a fost reconfirmat în funcția de președinte al platformei unioniste. Militant pentru crezul unionist încă din 2006, Simion merita pe deplin reconfirmarea în funcție, mai ales că anul acesta sărbătorim Centenarul Marii Uniri.

CITEȘTE ȘI:

George Simion și-a lansat, la Constanța, cartea „Blocați în labirint”. „Avem nevoie de niște lideri politici ai României care să aibă un pic de bărbăție în ei”

„Eu am simțit chemarea unionistă în anul 2006, atunci când am aflat că elevii liceului Român-Francez „Gheorghe Asachi” din Chișinău s-au opus prin proteste la încercarea conducerii comuniste de a înlocui termenul „Român” din titulatura instituției. Am fost mândru să văd cum alții luptă ca să-și spună în continuare români, în ciuda tentativelor brutale de a li se falsifica identitatea și apartenența națională. Am simțit că dacă adolescenții au avut puterea să se opună Guvernului de la Chișinău și să câștige, atunci și eu sunt dator să mă implic pentru Unire. (…) Toți cei care mă cunosc știu că mi-am făcut din Unire un obiectiv personal. Mă implic de atât de mult timp și am investit atât de multă energie și atât de multe resurse proprii, încât puteți fi siguri că nu renunț până ce nu voi vedea căzând hotarul de la Prut. Nu îndrăznesc să vă spun că nu am făcut greșeli sau că sunt o persoană comodă pentru toată lumea. Insistența și încăpățânarea mi-au adus și prieteni, și inamici. Pe prieteni îi voi avea alături de mine toată viața. Pentru că tot ce contează pentru mine și pentru toți cei de aici este Unirea”, a spus George Simion, pentru TOMIS NEWS.

Noua conducere va funcționa în următoarea formulă până în anul 2019:

Președintele Acțiunea 2012 – George Simion;

Secretar general – Alexandru Rotaru;

Departamentul logistică (Vicepreședinte) – Cătălin Marin;

Departamentul comunicare și mass media (Vicepreședinte) – Iulia Modiga;

Departamentul Financiar (Vicepreședinte) – Mariana Solonari;

Teritorii:

Basarabia – Sergiu Croitoru;

Ardeal – Aron Dumitrescu;

Banat – Alexandru Olaru;

Muntenia – Ștefan Gabriel Lupu;

Moldova – Cornel David

Diaspora – Victoria Grosu Vremeș;

Relații externe – Cătălin Gheorghe.

Platforma Unionistă „Acţiunea 2012” este o coaliţie de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă care susţin unirea Republicii Moldova cu România şi militează pentru realizarea obiectivului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat, România.

CITEȘTE ȘI:

Anul Nou debutează sub semnul Centenarului: un steag tricolor de 100 de metri unește malurile Prutului. Simion, Acțiunea 2012: „Nu mai admitem ca politicienii lași să își bată joc de acest deziderat național!”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *