George Simion (AUR): „Sunt Viktor Orban al României! AUR are ACEEAȘI ideologie cu Fidesz”

Declaraţie surprinzătoare a liderului AUR George Simion. Într-un interviu acordat publicaţiei maghiare Azonnali, acesta susţine că formaţiunea pe care o conduce are ca model Fidesz, partidul lui Viktor Orban:

Sunt Viktor Orban al României, pentru că AUR şi Fidesz (partidul maghiar de guvernamânt) au aceeaşi ideologie”. Pentru George Simion, Viktor Orban este un adevărat model de politician care „s-a ridicat pentru poporul său”. Liderul AUR şi-a mai exprimat şi admiraţia pentru politicile din Polonia şi Slovenia. „Cele mai bune politici sunt cele făcute de guvernele de la Budapesta, Varsovia si Ljubljana”, a declarat Simion, potrivit Azonnali.

Foarte eficient i se pare şi modul în care guvernul maghiar susţine drepturile minorităţii maghiare din Voivodina, Transcarpatia. Simion a declarat că guvernul român ar trebui să facă acelaşi lucru cu etnicii noştri din Ungaria, Serbia şi Ucraina.

Dacă AUR ar ajunge la putere, ar vrea şi ei să guverneze cu UDMR”Autonomia Ţinutului Secuiesc nu va face însă niciodată obiectul unui compromis ideologic sau politic. „Întelegem foarte bine despre ce este vorba: mai întâi steagul, apoi autonomia culturală şi apoi teritorială. Nu!

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.