Spread the love

Frustrările pe litoral sunt tot mai mari, de la an la an. Fie că ne plângem de durata scurtă a sezonului, de lipsa locurilor de muncă sau de vremea nefavorabilă, cert este că politicienii se înghesuie să caute soluții pentru eficientizarea sezonului estival. Și primarul Decebal Făgădău vorbea în campania electorală trecută că vrea să „extindă sezonul estival”, proiect expus nu foarte clar, așa că, în această campanie, vedem o abordare similară. Consilierul județean George Niculescu, candidat al PNL pentru Camera Deputaților, susține o modificare a programului școlar.

Marți, la sediul organizației municipale a PNL, Niculescu, acompaniat de actualul deputat Lucia Varga, și-a expus două dintre temele sale de campanie și a propus ca vacanța de vară să înceapă odată cu sezonul estival, adică la 1 iunie.

„Sezonul estival la noi se întinde pe perioada a trei luni, nu avem cum să creștem artificial temperaturile nici în luna mai, nici în octombrie, atunci trebuie să eficientizăm folosirea acestui sezon, după părerea mea, cu corelarea vacanței de vară cu începerea sezonului estival. Este o temă la care mă gândesc de ceva timp și care se poate pune în aplicare, nu prin reducerea orelor din programul școlar, ci o restructurare a programului școlar, astfel încât vacanța de vară să înceapă odată cu sezonul estival, adică la 1 iunie. Anul acesta, elevii au luat vacanță pe 16 iunie, bacalaureatul pe 16 iulie! După părerea mea, într-un fel, sezonul estival și operatorii economici sunt prejudiciați, prin faptul că familiilor tinerilor care vor să vină pe litoral sunt condiționați de terminarea anului școlar. Astfel, o bună perioadă de timp, mai ales luna iunie, nu poate fi folosită eficient. Dacă avem un sezon mai scurt, angajările încep să se facă mai târziu, un grad de ocupare mai mic în prima perioadă a sezonului estival, ceea ce înseamnă încasări mai mici, taxe plătite și chiar șomaj mai mare. În felul acesta, prin eficientizarea acestui sezon estival la maxim, pe o perioadă de 90 de zile, vom stimula și hotelierii de pe litoral să își extindă investițiile”, a spus George Niculescu.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *