George Ciamba, ministrul delegat al Afacerilor Europene: „Se încearcă tot felul de jocuri la Marea Neagră, pentru a perturba activitatea NATO”

Ministrul delegat al Afacerilor Europene, George Ciamba, a declarat, marți, în cadrul conferinței pe teme de securitate şi apărare, organizată de Monitorul Apărării și Securității, la București, că zona Mării Negre nu funcționează ca la manual, iar faptul că alocăm mai mult pentru apărare nu înseamnă că se reduc amenințările.

CITEȘTE ȘI:

„România se află într-o zonă undes-au schimbat granițele, și știm ce înseamnă să te aflii foarte aproape de zonele de conflict . (…) În momentul de față se încearcă tot felul de jocuri în zonă, pentru a perturba activitatea NATO. Zona Mării Negre nu funcționează ca la manual, trebuie să ne adaptăm repede. Există aici un interes mai mare decât în zona țărilor baltice. Trebuie să profităm de securitatea pe care ne-o oferă NATO aici , la Marea Neagră. (…) România alocă mai mult pentru zona Apărării, dar faptul că plătim mai mult pentru apărare nu înseamnă că se reduc amenințările. Unele țări din vecinătate încearcă să folosească o poziție defensivă și este o adevărată campanie de propagandă”, a spus George Ciamba.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.