Geoană, secretar general adjunct al NATO! Chițac: „Cea mai importantă funcție deținută de un român, dar prin fișa postului poate doar să ne certe și atât!”

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat, miercuri, numirea lui Mircea Geoană în funcţia de adjunct al secretarului general al Alianţei Nord-Atlantice. Geoană o va înlocui pe Rose Gottemoeller, din Statele Unite, al cărei mandat începuse în octombrie 2016.

CITEȘTE ȘI:

Ce înseamnă asta pentru România? Ne-a explicat președintele delegaţiei României la Adunarea Parlamentară a NATO, senatorul constănțean, Vergil Chițac.

„Dincolo de faptul că e cea mai importantă funcție pe care o deține un român în momentul acesta într-o organizație internațională, adică NATO, înseamnă că România este văzută bine, înseamnă că el, ca persoană, este bine cotat în rândul Aliaților, având în vedere și trecutul lui, șef al diplomației la Washington… Este foarte bine conectat în lumea de acolo și intuiția mea este că el a fost propus de americani! Noi trebuie să ne facem temele în continuare, o voce care ar putea explica mai bine situația României din perspectiva poziției noastre geostrategice și cât de importantă este ea și din perspectiva NATO! Bine, Geoană nu prea țipă, dar în sens figurativ am avut-o și pe doamna Corina Crețu, comisar european și a țipat și nu am absorbit fonduri europene… Geoană nu poate să facă mai multe decât îi permite fișa postului, cu siguranță poate să dea sfaturi celor care se ocupă de procedurile și destinele României!”, a spus senatorul Chițac, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.