Geoană (NATO), mesaj de intimidare pentru Rusia: „Să respecte suveranitatea şi integritatea teritorială a vecinilor!”

NATO a cerut Rusiei „să detensioneze imediat” situaţia din jurul Ucrainei şi să respecte suveranitatea şi integritatea teritorială a vecinilor săi, susţine secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Aliaţii şi-au exprimat în mod extrem de clar şi de neechivoc serioasa îngrijorare cu privire la consolidarea prezenţei de trupe ruseşti în şi în jurul Ucrainei. Am cerut Rusiei să detensioneze imediat această situaţie, să respecte suveranitatea şi integritatea teritorială a vecinilor săi, atât a Ucrainei, cât şi a Republicii Moldova şi a Georgiei. De asemenea, am cerut Rusiei să se abţină de la poziţii de forţă, poziţii agresive, de intimidare, şi de la activităţi maligne îndreptate împotriva aliaţilor şi care trebuie să ţină cont de obligaţii pe care Federaţia Rusă şi le-a asumat în instanţe internaţionale”, a afirmat Mircea Geoană, într-o discuţie cu jurnaliştii români la finalul negocierilor NATO-Rusia.

El a subliniat că „dialogul între NATO şi Rusia este, într-adevăr, într-un moment foarte dificil, de aceea şi dialogul este foarte necesar”. „NATO va depune toate eforturile – Secretarul General, eu, noi toţi – pentru a găsi o soluţie politică pentru calea de urmat”, a spus Mircea Geoană.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *