Gelil Eserghep solicită conducerea… CT BUS! Liberalii constănțeni, datori vânduți la turco-tătari (UPDATE)

Uniunii Democrate a Turco-Tătarilor Musulmani din România nu i se va admite lista pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie și, astfel, vor rămâne în continuare și fără reprezentare în Legislativ, dar și fără fondurile care se alocă de la stat pentru uniunile minorităților, respectiv suma de un milion de euro. Detalii, AICI!

UDTTMR a avut pentru alegerile locale un protocol de colaborare cu PNL, cu proiecție pentru alegerile parlamentare. Odată ajunși la guvernarea locală, liberalii au și uitat de UDTTMR. Dincolo de ideea unui forum al minorităților, liberalii nu au ținut aproape nici măcar singura minoritate care li s-a alăturat. Pe cale de consecință, Uniunea nu a obținut nici locul de consilier local municipal – respectiv pe Casimceali Ateș – stipulat în acordul politic, iar cel mai important obiectiv – acceptarea candidaturii, a fost ratat zilele acestea. Totodată, în ciuda sprijinului promis în campania electorală, PNL nu a făcut nici un fel de lobby la Consiliul Minorităților Naționale, un alt for cu greutate care ar fi putut să dea o mână de ajutor UDTTMR.

Pe cale de consecință, liberalii sunt datori la UDTTMR și președintele Uniunii, Gelil Eserghep, începe, la propriu, să ceară. Joi seară a avut loc o ședință a conducerii UDTTMR, iar Eserghep a anunțat că va solicita de la liberali conducerea CT BUS. Este o doleanță mai degrabă pe persoană fizică, întrucât compania de transport public local nu poate să aducă beneficii Uniunii, ci doar lui Eserghep, la rândul său administrator al unei mari companii private de transport. Totodată, Eserghep a vorbit în ședința de aseară și de preluarea unor alte deconcentrate, nu doar a CT BUS, dar în privința acestora nu a oferit detalii.

Gelil Eserghep a spus pentru TOMIS NEWS că „nu s-a precizat ceva despre CT BUS”.

Nu s-a menționat CT BUS în discuția de aseară. S-a vorbit de deconcentrate și doar dacă va fi cazul vom propune oameni profesioniști”, a spus Gelil Eserghep, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *