Gazul rusesc, ÎNLOCUIT cu gaz american în UE: SUA promite livrări suplimentare de 15 miliarde de metri cubi

SUA și UE au anunțat un acord major privind gazul natural lichefiat, în încercarea de a reduce dependența Europei de energia rusă, transmite BBC. Acordul va prevedea ca SUA să furnizeze UE cel puțin cincisprezece miliarde de metri cubi suplimentari de combustibil – cunoscut sub numele de GNL – până la sfârșitul anului.

UE s-a angajat deja că va reduce utilizarea gazului rusesc ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia. Aceasta va însemna creșterea importurilor și generarea de mai multă energie regenerabilă. Acordul a fost anunțat vineri în timpul unei vizite de trei zile a președintelui american Joe Biden la Bruxelles. Biden și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au discutat despre invazia Ucrainei de către Rusia și au oferit un nou sprijin Kievului.

Rusia este un furnizor important de energie al Europei, iar războiul său cu Ucraina a contribuit la împingerea prețurilor la energie la cote record. Prețurile energiei creșteau deja înainte de invazie, pe măsură ce economiile au început să se redreseze din criza Covid.

Invazia Ucrainei a determinat UE să se angajeze să reducă utilizarea gazului rusesc cu două treimi în acest an, prin creșterea importurilor din alte țări și stimularea energiei regenerabile.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *