GATA cu diplomația între „cocoșii” din PNL! Cîțu promite REVOLUȚIE: „Voi aduce înapoi oamenii plecați!”

Contre dure între Florin Cîțu și Ludovic Orban, ambii înscriși în cursa pentru șefia PNL. „Mi-ar lua 24 de ore să vă povestesc”, spune Ludovic Orban, întrebat de ce consideră că ar fi un președinte PNL mai bun decât Florin Cîțu. El spune că Florin Cîțu și spune că e în faza în care „trebuie să se convingă pe sine să-i poată convinge și pe alții” că poate fi liderul formațiunii”.

La rândul său, Cîțu a promis că va reforma partidul:

Atunci când voi fi președintele PNL voi aduce înapoi oamenii care s-au îndepărtat de PNL: Care muncesc în privat sau fac investiții, care plătesc impozite. Acei oameni vreau să îi aduc înapoi”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîţu continuă războiul declaraţiilor cu Ludovic Orban, preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor. Cîţu suspectează un sabotaj politic în Camera Deputaţilor, cu proiectele de legi trimise de Guvern şi blocate de Orban din raţiuni politice.

Reformele, după ce le introducem prin OUG, sunt mai rapide, ele merg oricum în Parlamentul României şi acolo se adoptă legea de adoptare a ordonanţei. Parlamentul României poate să grăbească lucrurile, nu este nicio problemă. Nu suspendă nimeni nimic. Dar uitaţi-vă la alocaţii, de exemplu. A trebuit să revenim. După ce am avut acel amendament în Parlament, lucrurile au fost oarecum tergiversate. Mai am o lege care sunt foarte supărat că nu a trecut prin Parlamentul României. Este legea prin care PSD interzicea investiţiile străine în România în companiile de stat. Cumva ne spuneau ca tot de la buget să dăm banii, din taxele românilor, să investim în companiile de stat cu pierderi. Am trecut prin Guvern proiectul de lege care abrogă acea lege, a trecut de Senat, iar la Camera Deputaţilor a rămas acolo. Pentru un guvern care vrea reforme şi investiţii, nu există nicio justificare ca acea lege să nu treacă. Eu sper că nu e vorba de lupte politice interne, să suferim toţi pentru că încercă cineva să pună piedici guvernului din cauză de politică internă”, a declarat Cîţu.

Ludovic Orban este primul politician care și-a anunțat candidatura la prezidențialele din 2024, însă Florin Cîțu îi pune frână. Cîțu îi transmite actualului său șef, care i-ar putea deveni subaltern, dacă va câștiga funcția supremă în PNL, că liberalii vor stabili candidatul la Cotroceni aproape de alegeri, nu cu 3 ani înainte. Întrebat dacă se gândește la o candidatură la președinția României, premierul a infirmat.

Nu, în acest moment, nu. Avem foarte multe de făcut la guvernare. Avem o campanie internă în PNL. PNL întotdeauna va alege un candidat la președinția României pe cel mai bine clasat candidat atunci, nu vorbim acum. Știu că s-au antepronunțat alții. Acum nu este momentul!”, a spus Florin Cîțu la Piatra Neamț.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *