GALERIE FOTO+VIDEO Organizare în premieră pentru Zilele Constanței. Parada instituțiilor de învățământ și a Armatei, în centrul orașului. Făgădău: „Dacă Ovidiu ar fi contemporan cu noi, probabil că și-ar schimba părerea despre acest loc al exilului”

O paradă impresionantă a defilat, luni, pe străzile municipiului cu prilejul Zilelor Constanței. Peste două mii de elevi, liceeni, studenți, sportivi, structuri militare, inclusiv jandarmi călare sau militari britanici și americani au defilat, începând cu ora 16:00, pe traseul Sala Sporturilor – Piața Ovidiu.

În cea mai cunoscută piață a Constanței s-au instalat și oficialitățile care au susținut discursuri și au aplaudat defilarea instituțiilor de învățământ, începând cu mai multe licee din oraș și din județ și continuând cu universitățile; urmate de structurile militare ale statelor partenere din Marea Britanie și SUA și culminând cu parada militară a Forțelor Navale, Terestre, combinată cu structurile de Poliție, Jandarmerie (cu trupele speciale) și ISU.

Printre oficialități, în afară de cei care au susținut discursuri, amintim de subprefectul Levent Accoium; viceprimarii Dumitru Babu și Costin Răsăuțeanu; directorul Poliției Locale Constanța, Tudorel Dogaru; contraamiralul de flotilă, Daniel Căpățînă; directorul RATC, Bogdan Niță; deputatul George Vișan și mai mulți consilieri locali și județeni.

TOMIS NEWS își exprimă sincera intenție de a reda discursul prefectului Constanței, Ioan Albu, însă analfabetismul funcțional al acestuia, manifestat cu fiecare prilej oficial, pune în încurcătură un astfel de demers. Prefectul Ioan Albu nu reușește niciodată nici măcar să citească de pe o foaie pe care i-o scriu subalternii, reușind, de fiecare dată, să scadă nivelul de încărcătură emoțională și să stârnească hohote de râs în audiență.

După prefectul Albu, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, l-a felicitat pe colegul său, primarul Decebal Făgădău, pentru organizare.

„Sunt constănțean, născut în Constanța. Trebuie să recunoaștem cu toții: Constanța este cel mai frumos oraș din țară! Îl felicit pe primarul Decebal Făgădău pentru organizare, mă voi implica pentru ca municipiul nostru să ajungă de talie europeană!”, a spus Țuțuianu.

Practic, organizatorul evenimentului, primarul municipiului, Decebal Făgădău, a precizat că orașul nostru așa s-a născut: din mare și lângă mare, deschis mărginit doar de mare și orizont.

„Constanța, anul acesta, are un privilegiu: astăzi, de ziua sfinților Constantin și Elena, într-un an în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri, sărbătorim și 140 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, acasă. Tocmai de aceea mă bucur că orașul nostru este capitala de vară a României, dar permanentă a regiunii noastre! La mulți ani constănțeni, dobrogeni, români!”, a spus Decebal Făgădău.

SECȚIUNE FOTO:

Zilele Constantei 1 Zilele Constantei 2

Zilele Constantei Zilele Constantei 3 Zilele Constantei 4 Zilele Constantei 5 Zilele Constantei 6 Zilele Constantei 7

Zilele Constantei 10 Zilele Constantei 11 Zilele Constantei 12 Zilele Constantei 13 Zilele Constantei 14 Zilele Constantei 15 Zilele Constantei 16 Zilele Constantei 17 Zilele Constantei 18

 

SECȚIUNE VIDEO:

 

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *