Gălăgie în Consiliul Local Constanța. USR invocă apariția… apocalipsei, în parcul Tăbăcărie

Un proiect de hotărâre al Consiliului Local Municipal Constanța, întrunit miercuri în ședință ordinară, privind aprobarea unui PUZ în Satul de Vacanță a fost prilejul ideal pentru un protest al USR-iștilor constănțeni, conduși de președintele organizației județene, Remus Negoi.

Ședința a început cu promisiunea îndeplinită a primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, respectiv intonarea imnului de stat și al imnului Dobrogei, pe muzica lui Dumitru Lupu, pe tot parcursul anului, cu prilejul Centenarului Marii Uniri.

fagadau clm

După momentul patriotic, a început debandada. USR-iștii constănțeni consideră că proiectul de hotărâre este unul cu dedicație, motiv pentru care au inițiat și o formă inedită de protest, afișând pancarte cu diverse lozinci, poate cea mai vehementă dintre ele fiind Pregătiți-vă să respirați betoane.

„Oricând acest proiect poate redeschide o adevărată cutie a Pandorei prin construirea de spații de locuit în parcul Tăbăcărie. Apare posibilitatea existenței unor conflicte de interese în ceea ce privește persoana care este elaboratorul proiectului și membru în comisia tehnică de amenajare a teritoriului, cât și societatea comercială care a depus PUZ-ul. Nu dați girul ciuntirii singurului parc pe care îl avem în acest oraș și întrebați-vă dacă în afară de autorul propunerii și câțiva susținători mai există un cetățean care a dorit acest lucru. Vă rog să nu votați acest punct”, a spus Remus Negoi.

usr clm

Terenul în cauză, în suprafață totală de 19.104 mp, este proprietate a SC Oil Depol Service SRL și se află în zona parcului de distracții Luna Parc, între bd. Mamaia și aleile de acces în spațiul verde de pe malul lacului Tăbăcărie. Societatea susține că dorește să amplaseze construcții „care să corespundă necesităților proprietarilor și a comunității” (printre care construirea unui imobil de locuințe P+4), să asigure „necesarul de locuri de parcare” și să asigure „necesarul de spații verzi”.

La votul final, proiectul a fost adoptat cu 16 voturi pentru, zece împotrivă și un consilier local s-a abținut.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Gălăgie în Consiliul Local Constanța. USR invocă apariția… apocalipsei, în parcul Tăbăcărie

  • miercuri, 25 aprilie 2018 la 13:28
    Legătură permanentă

    Si la City Park au fost proteste. Si ?
    Apoi cand au vrut parcare „temporara” iar au fost proteste. Si ? Acum iar vor sa mai taie din el, iar proteste ? E doar o problema de timp, oricum. Locurile de joaca le-a distrus deja, urmeaza parcul. E doar o problema de timp. Apoi… Costa Rica

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.