Gâju de la Cumpăna, „încolțită” de… propriile ABERAȚII: „NU SEMNEZ!” Crușoveanu: „A semnat deja…” Tufă: „Îmi pare rău că… MINTE”

Au fost tensiuni mari în ședința de miercuri a Consiliului Local Cumpăna, unde primarul Mariana Gâju s-a arătat foarte revoltată cu privire la o serie de investiții în proiecte de infrastructură. Concret, Mariana Gâju condiționează semnarea pentru Alternativa Techirghiol de realizarea nodului rutier care să lege comuna de Autostrada 2. În ciuda spectacolului afișat, cetățenii trebuie să afle adevărul din spatele show-ului

M-am adresat către toți factorii de decizie, care îmi răspund că vor lua în calcul… pe 15 ianuarie am făcut corespondența… ne ducem mai departe, în februarie, Ministerul Transporturilor a spus că a oprit proiectarea ca urmare a Alternativei Techirghiol… și m-am întâlnit și cu domnul deputat… cum îl cheamă pe domnul deputat, cum îl cheamă domnul secretar? Haideți că îl cunosc… Mda… Nu ne opunem, Cumpăna nu se opune dezvoltării sudului Constanței, dar trebuie realizat și nodul Cumpăna. Nu facem? Nu! Nu scriu nimic! Consiliul Local Cumpăna nu emite nici un act, indiferent ce și cum!”, a spus Mariana Gâju în ședința de miercuri.

Reținem din declarațiile doamnei primar Gâju că nu va semna Consiliul Local, deci nu primarul, adică nu își asumă ceva ce… nu își poate asuma, semnătura fiind… dată deja:

Gâju a luat-o razna: Nu semnează ceva ce… a semnat!

În realitate, până în prezent – în ultimii mulți ani – s-au pompat șapte miliarde de lei din banii cumpănenilor în studiile de fezabilitate pentru nodul rutier care să lege Cumpăna de Autostradă și… nu s-a realizat absolut nimic. Gâju se străduiește să ascundă acest eșec personal în disputa cu Alternativa Techirghiol, o porțiune de drum care descongestionează aglomerația rutieră din timpul sezonului estival, parte a unui proiect mai amplu. În ciuda faptului că Gâju a anunțat că nu semnăm, de la deputatul constănțean liberal, din cadrul comisiei de Transporturi a Camerei, Marian Crușoveanu, aflăm că… a semnat deja:

Primăria Cumpăna și-a dat avizul pentru proiect, sunt mirat să aud asta… Știu că a dat aviz! În ceea ce privește dorința doamnei primar că nu e de acord cu acest proiect… e cumva împotriva dezvoltării? Vorbim de un proiect mai vechi, de 10-12 ani și nu vreau să discut despre planșele electorale ale PSD. Eu mi-am dat seama de importanța acestui proiect – la nivel local, regional, național, chiar european, cum e podul de la Brăila, drumul expres Constanța – Tulcea și cel despre care vorbim. Nu e vorba doar de Cumpăna, ci de un amplu proiect, la Cumpăna vorbim de o piesă dintr-un puzzle. Primăria Cumpăna a dat acest aviz! Consiliul Județean și Direcția de Drumuri nu se joacă cu declarațiile. Acest proiect este unul foarte amplu, care va da posibilitatea ca în vecinătatea UAT Cumpăna să poată fi realizată o platformă industrială de 160 ha și 22-23 ha pentru Agigea. Deci nu vor fi zone izolate, vor fi cu drumuri de acces. Trebuie să ne îndreptăm către dezvoltare, nu să ne axăm că doamna primar vrea un nod la Cumpăna și atât. De aceea avem probleme de infrastructură în toată țara, că ne axăm doar pe trecut sau prezent, nu pe viitor”, a spus Marian Crușoveanu, pentru TOMIS NEWS.

La ședința de miercuri a CL Cumpăna a fost prezent și liderul consilierilor liberali, George Tufă, care a ieșit… traumatizat din întrunirea în cauză:

Inițial, am fost impresionat de prestația doamnei primar din ședința consiliului local. Ulterior, am consultat legislația și proiectele aflate în desfășurare și câți bani a dat doamna primar în ultimii ani – mulți bani – spre exact nimic! Nu vreau să fiu rău intenționat, dar doamna primar Gâju efectiv… minte! Eu spun asta de doi ani și voi continua să demonstrez că doamna asta face: minte! Comuna noastră merită un „reset”, pentru că nu se mai poate cu astfel de manipulări, comunitatea nu avansează deloc în acest ritm… Trebuie să ne dezvoltăm și gata!”, a spus George Tufă, pentru TOMIS NEWS.

Imediat după ședința de miercuri a consiliului local, Mariana Gâju a organizat o dezbatere publică în scop electoral, în cadrul căreia s-a străduit să demonstreze că „proprietarii de terenuri din Cumpăna sunt nemulțumiți că vor fi expropriați pentru noul nod rutier de la A4 și Alternativa Techirghiol”. O prostie înfiorătoare să consideri că un proprietar este nemulțumit pentru că va fi expropriat…

VA URMA!

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *