Gabriel Oprea s-a înscris în Sindicatul Național al Polițiștilor? Președintele FSNPPC, Dumitru Coarnă: Informația e FALSĂ!

Presa centrală publica duminică, 2 septembrie, o bombă mediatică: fostul vicepremier și ministru al Internelor Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, s-ar fi înscris în Sindicatul Național al Polițiștilor şi Personalului Contractual din Sistemul de Paşapoarte, Regim Permise. Informația era confirmată în cadrul unei conferinţe de presă de Christian Ciocan, directorul de comunicare al Federaţiei Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România (FSDPA).

„Domnul Gabriel Oprea s-a întâlnit la data de 15 iulie 2018 cu mai mulţi lideri de sindicate din poliţie şi a fost acceptat ca membru al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Sistemul de Paşapoarte, Regim Permise”, a declarat Christian Ciocan.

La nici 24 de ore de la apariția acestei informații, conducerea Federației Sindicatelor Naționale ale Politistilor și Personalului Contractual din România a infirmat cele spuse de Ciocan.

„În urma consultării structurilor teritoriale, conducerea Federației Sindicatelor Naționale ale Politistilor și Personalului Contractual din România (FSNPPC) – cea mai mare organizaţie sindicală federativă din ţară, cu reprezentativitate juridică la nivel de ramură, în MAI, având în componenţă peste 40.000 de angajaţi din cadrul acestei instituţii, consideră că se impun câteva precizări despre evenimentul mediatic din cursul zilei  de duminică, 02 septembrie a.c., care a generat confuzie în rândul opiniei publice, dar şi al membrilor noştri de sindicat. (…) Pentru o cât mai justă edificare a opiniei publice, facem precizarea că între Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI (component al FSNPPC, care are 74 de Birouri teritoriale în toate judeţele ţării şi în structuri centrale) şi un sindicat din cadrul federaţiei care a organizat, ieri, evenimentul mediatic, nu există legătură structurală, în sensul apartenenţei juridice al celui din urmă la FSNPPC, ci doar o confuzie nominală, intenţionat creată. Pentru conformitate, PRECIZĂM CĂ ESTE FALSĂ APARTENENȚA FOSTULUI MINISTRU GABRIEL OPREA LA SINDICATUL NOSTRU, SNPPC“, spune președintele FSNPPC, Dumitru Coarnă.

CITEȘTE ȘI:

Modificări de TOATĂ JENA în domeniul ordinii și siguranței publice: Polițiștii obligați să se roage de infractori să adopte „o poziție inofensivă și o conduită conformă”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.