Fuziune a Partidului Comuniștilor cu PSRM, în Moldova? Voronin: „Noi suntem un partid clasic, avem ideologia, care este marxism-leninismul”

Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, anunță că subiectul cu privire la fuzionarea cu PSRM va fi discutat în cadrul Congresului ordinar al formațiunii din noiembrie, curent. Potrivit lui, la moment comuniștii caută posibilități de a conlucra cu socialiștii pe subiecte ce țin de activitatea legislativă. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la radio Sputnik Moldova, conform deschide.md.

Crearea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a fost o necesitate pentru că altfel componența PAS în Parlament putea fi și mai mare. Și mai complicat avea să fie pe mai multe probleme. Așa, în orice caz, avem o treime în Parlament. Putem înainta inițiative legislative, putem cere drepturile care sunt stipulate pentru opoziție”, a declarat liderul PCRM.

Vladimir Voronin a menționat că ideea privind fuzionarea celor două partide aparține lui Igor Dodon.

Dodon a avut o scurtă discuție cu mine și m-a întrebat cum vă uitați dumneavoastră la problema aceasta. Eu am spus că problema este prematură, nu putem noi astăzi să vorbim despre aceasta. Noi suntem un partid clasic, avem ideologia, care este marxism-leninismul. Voi nu aveți ideologie. Cine sunt socialiștii noi știm. Noi la alegeri am mers nu împreună dar alături de voi, de aceea noi nu suntem gata de fuzionare pentru a face în așa fel ca din două partide să formăm unul. Asta este o problemă principială pe care noi nu o să o depășim”, a declarat liderul comuniștilor.

Totodată, președintele PCRM este de părere că formarea unui nou partid necesită mult timp, dar și ridică multe semne de întrebare, precum condiție și principiile pe care va fi format acest partid, care va fi ideologia acestei formațiuni, dar și atitudinea membrilor PCRM și a membrilor PSRM referitor la propunerea respectivă.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.