Furtună la Apele Române: Corpul de Control al lui Cîțu, Ministerul Mediului și DNA se înghesuiesc la descinderile pentru o ospătăriță

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că va trimite Corpul de Control Se la Apele Române Iași, pentru a investiga cazul unei foste chelneriţe, care a ajuns inginer la această companie de stat.

În urma informațiilor apărute în spațiul public, am cerut Corpului de Control al Prim-Minstrului să investigheze situația de la Apele Române. În mandatul meu, așa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competență și transparență. Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcții de conducere, este pentru toți cei care lucrează în sectorul public: fară penali în funcții publice; profesioniști; fară nepotisme; fară conflict de interese”, a scris Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

O tânără care a lucrat ca ospătăriţă, manager de cafenea, manichiuristă şi angajată la Primăria Vatra Moldoviţei, și care spune că a terminat Facultatea de Chimie a fost angajată la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad.

De asemenea, Direcția Națională Anticorupție a descins la Apele Române, acolo unde o fostă ospătăriță, fără experiență, a fost angajată la departamentul care se ocupă de apărarea contra inundațiilor. Rezultatele anchetei vor fi cunoscute peste câteva zile.

Ministrul Mediului Tanczos Barna a declarat miercuri, referitor la scandalul angajărilor de la Apele Române, că în două săptămâni va începe „o analiză punctuală”. El a apreciat drept inadmisibile angajările pe criterii politice a unor persoane care nu au legătură cu domeniul respectiv.

Am văzut o situație care mi-a dat de gândit, am văzut persoane fără pregătire de specialitate la Apele Române, lucrurile trebuie analizate de la județ la județ, de la administrație bazinală, la administrație bazinală și trebuie să profesionalizăm această instituție. O să vedem în cursul primăverii iarăși cât de mare o să fie presiunea pe această instituție pentru că în perioada inundațiilor trebuie să asigure acel suport tehnic și de specialitate de care are nevoie fiecare cetățean pentru a se simți în siguranță și sunt inadmisibile numirile politice de persoane care nu au absolut nicio legătură cu domeniul”, a declarat Barna.

Scandalul a izbucnit după ce Recorder.ro a semnalat cazul unei femei care a fost angajată la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad,  deşi iniţial activase ca manichiuristă și ospătăriță.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.