„Furtună în pahar cu apă”: Se face „curățenie” în AUR Constanța

Organizația județeană a AUR Constanța se pregătește să își asume rolul de formațiunie politică serioasă. După aproximativ un an de tensiuni interne, factorii perturbatori au înțeles valul schimbării și au făcut un pas în spate, dar nu orișicum.

Totul a început de la consilierul local din comuna Lumina, fostul membru PNL, Anișoara Floroaei. Autoconsiderată președinte al organizației, deși nu a ocupat niciodată această poziție, a acționat constant în acest sens: a exclus din partid oamenii pe care nu i-a agreat și în ultimele luni a introdus numai persoane de calitate îndoielnică, raportând la București un număr imens de adeziuni, arogându-și astfel meritele pentru creșterea organizației. În realitate, organizația nu a crescut deloc, așa cum tocmai ea a recunoscut într-un memorandum către conducerea centrală a partidului. De asemenea, a pus constant piedici oricărei inițiative, singurele admise fiind doar… ale ei.

Joi, Floroaei, alături de alți 27 de lideri din județ, au emis un astfel de memorandum, în cadrul căruia au precizat că se… autosuspendă din partid, dacă George Simion nu se conformează solicitărilor lor, respectiv excluderea din partid a deputatului Dumitru Viorel Focșa și numirea ca președinte a celuilalt deputat, Dănuț Aelenei. Evident, doleanțele nu vor fi îndeplinite, semnatarii autoexcluzându-se din partid cu acest prilej. Din informațiile TOMIS NEWS, co-președinții George Simion și Claudiu Târziu vor oficializa divorțul până luni.

3

Supărarea lui Floroaei provine de la faptul că nu a fost numită președinte al organizației. În toată această perioadă comportându-se ca un adevărat dictator, fiind numită Satană chiar de Simion. Cireașa de pe tort a venit săptămâna trecută, când a fost desemnat noul președinte al AUR Constanța: Ionuț Carp, director regional al unei mari companii private de asigurări. De asemenea, la organizația municipală a revenit Emil Letca, la rândul său adversar al lui Floroaei. Căzută între scaune, aceasta a înțeles că nu mai are viitor în partid și, astfel, a inițiat o caricatură de puci, prin memorandumul în cauză. De asemenea, Anișoara Floroaei a demisionat astăzi și din funcția de consilier local al comunei Lumina.

2 1

O situație delicată o au cei doi parlamentari, Evdochia Aelenei și Dănuț Aelenei. Primul, prin semnarea memorandumului, al doilea prin faptul că s-a lăsat propulsat de demisionara Floroaei în calitate de președinte al organizației. Întrucât conducerea centrală a AUR consideră acest act drept un șantaj, cei doi vor avea serioase probleme în acest weekend.

AUR Constanța este angrenată în campania națională de suspendare a președintelui Klaus Iohannis. Pe plan local, a inițiat referendumul de demitere a primarului Constanței, Vergil Chițac. După plecarea din partid a revoltaților, se face, practic, curățenie și, așa cum ne-au precizat Emil Letca și Ionuț Carp, organizația este eliberată de factorii perturbatori și se merge pe calea creșterii – în conformitate cu trendul național. De asemenea, din informațiile TOMIS NEWS, mai există un singur ghimpe în cadrul organizației, respectiv săgeata lui Cameliu Babinciuc – Alexandrin Moiseev.

Tot astăzi este programată o ședință la AUR Constanța, pentru luarea la cunoștință a plecării din partid a celor 27 de semnatari, numirea de conduceri interimare în organizațiile locale unde este cazul și mobilizarea pentru strângerea de semnături privind campania de suspendare a șefului statului și a primarului Chițac.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “„Furtună în pahar cu apă”: Se face „curățenie” în AUR Constanța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *