Spread the love

Instituție de învățământ care funcționează pe principiul de non-profit, Fundația Școala Portuară a ajuns la ceas aniversar și, vineri, la Casa de Cultură a Sindicatelor, și-a prezentat bilanțul celor două decenii de activitate, eveniment la care a fost prezent și directorul general al Administrației Porturilor Maritime Constanța, Dan Nicolae Tivilichi.

Fundația vine în sprijinul lucrătorilor portuari, șomerilor, membrilor de sindicat, precum și a altor solicitanți, prin organizarea de cursuri de formare profesională permanentă în meseriile specifice sectorului portuar, cât și în meseriile fără specific portuar, prin selectarea și plasarea forței de muncă, cât și prin alte tipuri de activități privind educația sindicală și managementul educațional.

„După 20 de ani avem peste 14.000 de absolvenți ai cursurilor Fundației Școala Portuară. Noi ne-am înființat ca să deservim intereselor și nevoilor de formare ale operatorilor portuari, ne îndeplinim această misiune! Încercăm să identificăm cu APMC, operatorii portuari, sindicatele, nevoile de formare și planurile de formare au în vedere nevoile identificate în piața de muncă portuară. AJOFM este autoritate contractantă în ceea ce privește serviciile de formare profesională, participăm anual la licitații și am reușit să avem an de an una sau două clase de cursanți șomeri, care se integrează în piața muncii. Acum două decenii, față de momentul în care am început, pe piața formării profesionale nu exista nici un furnizor de formare acum sunt mai mulți, dar cu specific strict portuar am rămas doar noi și acum avem 14.000 de oameni formați pentru platforma portuară”, ne-a spus directorul Fundației Școala Portuară, Felicia Andrei.

Fundația Școala Portuară a fost fondată în 1997, printr-un proiect de colaborare româno-danez, cu finanțare PHARE, alegerea modelului danez fiind motivat de faptul că școala acestui stat este una dintre cele mai renumite din Europa.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *