FRICA domină în conducerea IPJ Constanța. Accesul TOMIS NEWS, INTERZIS într-o CONFERINȚĂ PUBLICĂ!

Ne-am fi așteptat ca purtătorii de epoleți să conducă „plutonul” onoarei și al transparenței. Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța a reușit, din nou, să încalce acest „cod” al bunului simț. Vineri, de la 10:00, a avut loc, la sediul IPJ de pe bd. Mamaia, conferința de presă în cadrul căreia au fost prezentate misiunile ce vor fi desfășurate, în sistem integrat, pe timpul sezonului estival 2017.

TOMIS NEWS a încercat încă de joi să afle dacă accesul jurnaliștilor este permis. Prima persoană, subcomisarul de Poliție, Carmen Șerbănescu, ne-a precizat că „pentru freelanceri, procedura ar fi diferită”. A doua persoană, unul din mulții (și degeaba) purtători de cuvânt ai IPJ Constanța, Marius Niculescu, ne-a precizat că „trebuie să primesc acordul conducerii IPJ”, considerând că solicitarea TOMIS NEWS este „o ironie”, susținând, fără nici un motiv: „nu am chef de ironiile dumneavoastră”, complet deplasat și fără legătură cu solicitarea inițială. Niculescu a revenit, susținând că „nu se aplică excepții” și că accesul la CONFERINȚA PUBLICĂ se face doar pe baza acreditării de presă, la MAI.

Vineri dimineață, TOMIS NEWS a discutat cu chestorul principal de Poliție, Bogdan Despescu, pentru clarificări. Inspectoratul General al Poliției Române, prin Georgian Drăgan, a considerat că „vom încălca Legea 544 dacă vă dăm accesul în instituție, dar puteți intra pe pagina noastră de Facebook, unde conferința este transmisă LIVE”.

Conferință PUBLICĂ, transmisă LIVE, dar accesul presei este INTERZIS! De fapt, IPJ Constanța nu avea nevoie de jurnaliști incomozi, care să adreseze întrebări incomode, ci de scriitori care își notează în carnețele lălăielile nereale ale conducerii IPJ Constanța. Totul trebuia să decurgă „șnur”, fără întrebări care să pună în dificultate conducerea din ce în ce mai discutabilă a IPJ Constanța.

TOMIS NEWS s-a abținut să producă un scandal în cadrul IPJ Constanța (situație pe care, din anumite considerente, ar fi meritat-o), din respect față de angajații instituției respective și din același respect față de propria publicație. TOMIS NEWS nu caută circ, ci bun simț, care lipsește la IPJ Constanța cu desăvârșire.

Cu prilejul INTERZICERII ACCESULUI TOMIS NEWS la conferința PUBLICĂ DE PRESĂ a IPJ Constanța, conducerea Poliției constănțene a încălcat din nou legea în vigoare, întrucât Legea 544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public, specifică:

Art. 30, alin. (3) – Participarea ziariștilor la activitățile autorităților sau instituțiilor publice nu va putea fi limitată ori restricționată prin reglementări interne ce exced textul Legii 544/2001.

Prin încălcarea intenționată a acestui articol legal, în vigoare, IPJ Constanța a considerat că RĂZBUNAREA FAȚĂ DE PUBLICAȚIA TOMIS NEWS este calea de urmat și de aplicat, răzbunare ivită din procesul civil pe care TOMIS NEWS l-a intentat IPJ Constanța și IGPR, în privința cantinei situată în incinta IPJ, deținută de SC Eteks Producție SRL.

Amintim că TOMIS NEWS încearcă de mai bine de jumătate de an să obțină CONTRACTUL PUBLIC ÎNCHEIAT ÎNTRE IPJ CONSTANȚA ȘI SC ETEKS PRODUCȚIE SRL, demers blocat și refuzat constant de IPJ Constanța, ceea ce sporește considerabil suspiciunile de ilegalități prevăzute în acel contract. Refuzul constant al IPJ Constanța de colaborare publică și transparență instituțională a dus la dosarul nr. 21088/3/2017, la Tribunalul București, prin care TOMIS NEWS solicită ca IPJ Constanța să respecte… legea!

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV DEZASTRU la IPJ Constanța (partea a VI-a): Varza murată a unui consilier liberal „staționează neregulamentar” în beciurile Poliției, printre ascultătorii de telefoane

Răzbunarea de vineri a IPJ Constanța față de TOMIS NEWS nu este o premieră. Pe 9 iunie a.c. anunțam declanșarea procedurii juridice și, la trei zile după acest anunț, un polițist din cadrul IPJ Constanța ne anunța următoarele:

IGPR și IPJ Constanța au recurs la limbajul dublu, în privința cantinei din incinta IPJ. Dacă IGPR ne preciza că „s-au luat măsuri pentru respectarea regulilor accesului în instituție”, IPJ Constanța bate monedă pe faptul că „se respectă regulile de acces în instituție”.

Ilegalitățile colcăie în IPJ Constanța și, mai nou, miei tranșați și descărcați în incinta instituției sunt… la discreție! Se constată, din nou, diferența dintre ceea ce văd polițiștii din IPJ Constanța și conducerea acestei instituții:

SURSĂ:

POZIȚIE OFICIALĂ:

Protocol cu Consiliul Județean

IPJ Constanța a ajuns subiect de discuție în aceeași zi și în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Constanța, unde, la nr. 8 pe ordinea de zi, figura proiectul de hotărâre privind „aprobarea Protocolului de colaborare cu IPJ Constanța”.

Protocolul prevede colaborarea părților în privința „prevenirii cauzelor generatoare de evenimente rutiere, prin verificarea operatorilor de transport public județean de persoane prin curse regulate care au obligația de a adopta măsurile necesare pentru cunoașterea, aplicarea și respectarea reglementărilor legale privind situația rutieră și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească mijloacele de transport” ș.a.m.d.

Subiectul a stârnit discuții, inițiate de consilierul județean liberal, George Niculescu.

„În protocolul de colaborare, la modalitățile de comunicare între părți, se spune că CJC va comunica în scris către IPJ lunar sau săptămânal traseele pe care urmează să se efectueze controale. Din înțelegerea mea, CJC va stabili traseele unde se vor face aceste controale. Fiind un protocol de colaborare, aceste controale să se efectueze sau decizia de controale să se facă împreună cu IPJ! (…) Nici IPJ să nu hotărască, nici CJC, fiind vorba de un protocol de colaborare, să hotărască amândouă, împreună! Cu expertiza lor, pot să stabilească trasee, IPJ să poată sugera (traseele de controlat – n.r.)”, a spus Niculescu.

Prin urmare, Protocolul consfințit vineri între CJC și IPJ Constanța nu prevede modul exact în care polițiștii vor acționa. De altfel, ei nu pot să propună absolut nimic!

Angajament:

TOMIS NEWS constată cu regret atitudinea de vineri a IPJ Constanța și a IGPR de INTERZICERE A ACCESULUI PRESEI LA CONFERINȚELE PUBLICE și de ÎNCĂLCARE INTENȚIONATĂ a Art. 30, ALIN. (3) din Legea 544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public și anunță pe această cale că:

TOMIS NEWS ÎȘI VA RESPECTA ANGAJAMENTUL DE A RESPECTA LEGILE ÎN VIGOARE, DE A ACȚIONA ÎN CONFORMITATE CU PREVEDERILE LEGALE în dosarul nr. 21088/3/2017, Tribunal București, DE A ÎNȘTIINȚA JUDECĂTORII DE CAZ DESPRE ACESTE INCIDENTE și, mai presus de toate: DE A LUPTA PÂNĂ LA FINAL, PÂNĂ CÂND IPJ CONSTANȚA VA ÎNVĂȚA SĂ RESPECTE LEGEA ȘI SĂ ÎNCETEZE ACTIVITATEA DE OBSTRUCȚIONARE A PRESEI!

De asemenea, TOMIS NEWS își reafirmă sprijinul și reasigură polițiștii constănțeni că NU VA ÎNCETA demersurile de instituire a aplicabilității legii, de anulare a păcălelii la care au fost induși și de încetare a activității SC Eteks Producție SRL în incinta IPJ Constanța, pentru ca respectiva cantină să revină la ceea ce li s-a promis și trebuia să fie de la bun început: CANTINA POLIȚILTILOR CONSTĂNȚENI, FĂRĂ ANGAJAMENTE INTERLOPE!

P.S. Transmitem inspectorului șef al IPJ Constanța, Mircea Relu Vizitiu, că această situație pe care o susține și o asigură, precum accesul în instituție al… berbecuților tăiați și descărcați, plini de sânge, ilegal, cu autoturisme înmatriculate în județul Tulcea, în incinta IPJ, la ordinul consilierului județean liberal Baiazid Memiș și accesul interzis al presei la evenimentele publice, nu va mai dura și vremea în care și-o va asuma în totalitate se apropie cu mare rapiditate.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*