Fregata „Regina Maria” s-a întors acasă: Forțele Navale au îndeplinit încă o misiune sub pavilion NATO

Fregata „Regina Maria”, cu un elicopter IAR-330 Puma Naval ambarcat, s-a întors joi, 30 iulie, în Portul Militar Constanța, după încheierea misiunii internaționale pe care a executat-o, ca parte a grupării navale permanente NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group Two). Nava a executat, în perioada 9-29 iulie, în Marea Neagră, acțiuni militare și activități de instrucție, conform unor scenarii de luptă în diferite medii de acțiune, maritim, subacvatic și aviatic, la standarde NATO.

Potrivit Forțelor Navale, timp de trei săptămâni, inima ,,Reginei Maria” a pulsat la unison, sufletul şi truda echipajului au dat viață fierului navei, astfel că, indiferent de provocările multiple ale misiunii, obiectivele au fost realizate.

La ceremonia de sosire a navei, au participat locțiitorul comandantului Flotei, contraamiral de flotilă Ion Condur şi comandantul Flotilei 56 Fregate, contraamiral de flotilă Valentin Iacoblev. La finalul celor aproximativ 3.500 de mile parcurse în bazinul pontic, sub pavilion NATO, echipajul navei, format din 240 de militari și comandat de comandorul Victor Durea, a raportat „Misiune îndeplinită!”.

Prin participarea marinarilor militari români la eforturile Comandamentului Maritim NATO (MARCOM) de a asigura securitatea maritimă a Alianței, Forțele Navale Române contribuie la creșterea stabilității în zona de responsabilitate din vestul Mării Negre.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *