Fregata Regele Ferdinand se alătură Grupării Navale Permanente NATO SNMG-2

Fregata Regele Ferdinand a plecat luni, 17 iulie, din portul militar Constanța, pentru a se integra în Gruparea Navală Permanentă NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group 2), care operează în Marea Neagră în perioada 13 iulie – 1 august.

Potrivit Forțelor Navale Române, nava militară românească va desfășura misiuni specifice alături de militarii britanici de pe distrugătorul HMS DUNCAN, nava comandant a grupării navale NATO.

Totodată, în perioada 18-21 iulie, fregata Regele Ferdinand va participa, timp de trei zile, împreună cu Nava Purtătoare de Rachete Zborul, la exercițiul multinațional BREEZE 17, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei. BREEZE 17 se bazează pe un scenariu ce prevede o reacție de răspuns la criză în zona Mării Negre, iar la acesta participă nave militare din Bulgaria, Grecia, Italia, Marea Britanie, Polonia, România, Turcia și SUA.

Pe de altă parte, trei nave militare românești și una franceză vor desfășura exerciții comune în apele teritoriale ale României și în apele internaționale ale Mării Negre, în perioada 19-22 iulie. Fregata „Chevalier Paul” are programată o escală de trei zile în Portul Constanța, pe parcursul căreia comandantul navei se va întâlni cu comandantul Flotei și cu autoritățile civile locale din Constanța, iar marinarii militari francezi vor participa la competiții sportive amicale la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și vor vizita obiectivele turistice de pe litoral.

Activitatea se înscrie în procesul de consolidare a securității în zona estică și sudică a Organizației Tratatului Nord-Atlantic, prin adoptarea unor măsuri ferme, pentru a răspunde tuturor amenințărilor. Astfel, România dovedește că este un contribuitor important pentru asigurarea securității regionale și euro-atlantice, nu numai un beneficiar al măsurilor adoptate de NATO.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *