FRAUDĂ ELECTORALĂ la Constanța: Un bărbat a primit trei buletine de vot

Polițiștii din Constanța au deschis un dosar penal de fraudă la vot după ce membrul unei secții de votare i-a dat unui alegător trei buletine de vot, unul pentru Camera Deputaților și două pentru Senat, pe care acesta le-ar fi introdus în urnă.

Două incidente au avut loc duminică dimineața în județul Constanța, potrivit IPJ. Polițiștii din Năvodari s-au autosesizat după ce un bărbat a continuat campania electorală pe o rețea de socializare. Aceștia ar fi îndemnat alegătorii să voteze anumiți candidați la Camera Deputaților și la Senat. Bărbatul a fost amendat cu 4.500 de lei. La al doilea incident au intervenit polițiști din cadrul Secției 4, care au fost sesizați de președintele unei secții de votare. La fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un membru al comisiei de votare ar fi înmânat unui bărbat un buletin de vot pentru Camera Deputaților și două pentru Senat, pe care acesta le-ar fi introdus în urnă. În acest caz polițiștii au deschis un dosar penal pentru fraudă la vot.

IPJ Constanța anunță că duminică 637 de forțe sunt mobilizate pentru asigurarea protecției celor 559 de secții de votare, iar 210 poliţişti asigură măsurile de ordine şi linişte publică. Pentru combaterea oricăror fapte antisociale sunt asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, 230 de polițiști sunt constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.