„Frații și surorile” prefectului Niculescu, lovitură în plin pentru Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța: 12 repatriați de la Techirghiol, depistați POZITIV!

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța se pregătește să nu mai trateze constănțenii, pentru că va trata „frații și surorile” prefectului George Niculescu. După ce a certat pe toată lumea pentru că nu toți constănțenii și, mai nou, tulcenii, se împacă cu ideea repatrierii masive a românilor din zona roșie a Italiei, Niculescu nu dă nici un semn că ar intenționa să oprească punerea pe butuci a unuia din cele șapte centre desemnate de Ministerul Sănătății pentru a deservi patologia pacienților internați cu noul coronavirus, Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Asta pentru că 12 dintre cei internați la Sanatoriul Balnear Techirghiol au fost depistați pozitiv și vor fi internați, vineri, în spitalul din orașul Constanța. Totodată, se așteaptă ca ancheta epidemiologică pentru cele 12 cazuri să scoată la iveală cifre și mai îngrijorătoare.

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța este în prezent concentrat în proporție de 100% doar pe cazurile de coronavirus. Cu toate acestea, spitalul are la dispoziție doar 220 de paturi.

Sanatoriul de Recuperare Techirghiol se pregăteşte să primească în aceste zile încă 250 de persoane repatriate din Italia.

Încă două zboruri sunt programate pentru vineri seară, din Italia, pentru aeroportul Mihail Kogălniceanu. Fiecare dintre aeronave are capacitatea de 189 de locuri.

Până vineri, cinci avioane au aterizat la aeroportul Mihail Kogălniceanu. În total, au fost repatriate 705 persoane, din care 605 au rămas în județul Constanța și 100 au fost carantinați în județul Tulcea.

Situația actualizată, în județul Constanța, cu măsurile luate împotriva răspândirii COVID-19

La nivelul județului Constanța, instituțiile abilitate de control fac zi de zi acțiuni de verificare a respectării regimului de izolare la domiciliu/carantină. De la intrarea în vigoare a celor trei Ordonanțe Militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, 477 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 261.355 de lei. Dintre acestea, 227 au fost aplicate doar în ultimele 24 de ore, în valoare de 126.200 de lei, din care 169, pentru nerespectarea măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr. 3.

În ultimele 24 de ore, 3.543 de persoane aflate în izolare la domiciliu au fost verificate de forțele de ordine. Pentru această acțiune, au fost angrenați 704 polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța, polițiști locali constănțeni, polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și forțe din cadrul M.Ap.N. De asemenea, pentru verificarea măsurilor impuse de Ordonanțele Militare în vigoare, 1.005 forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.M.J. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța, Garda de Coastă, M.Ap.N.) au fost agrenate în județul Constanța, în ultimele 24 de ore.

Important de menționat este că persoanele care nu respectă regimul de izolare la domiciliu vor fi trimise, automat, în carantină instituționalizată pentru 14 zile. De asemenea, persoanele care nu respectă termenii impuși de carantinare, vor fi replasate în acest regim pentru încă 14 zile. Nerespectarea izolării la domiciliu poate aduce, pe lângă amenzi contravenționale, și pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani.

În ultimele 24 de ore, polițiștii constănțeni au controlat 130 de societăți comerciale și PFA.

În ceea ce privește situația actualizată privind COVID-19, la nivelul județului Constanța, bilanțul este următorul: 816 de persoane carantinate, respectiv 7.754 de persoane aflate în izolare la domiciliu.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO Activitatea Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. „Aproape în fiecare zi pleacă acasă un pacient vindecat”

„Frații și surorile” prefectului Niculescu acuză că sunt tratați… INUMAN! Despre mâncare: „NICI LA CÂINI nu dai așa ceva!”

Împrăștiați în toată Dobrogea: 100 de repatriați din zona roșie a Italiei, carantinați la Tulcea. Horia Teodorescu (CJT): „NU trebuie să devenim o insulă în care se descarcă necazurile României”

Repatriații prefectului Niculescu sunt cazați și la… Techirghiol. „Frații și surorile noastre au starea de sănătate bună, dar vor fi testați în țară”

Țuțuianu și-a pierdut răbdarea cu prefectul Niculescu: „A expus județul în mod IRESPONSABIL! Fac apel la Iohannis și Guvern să NU transforme Constanța în județ IZOLAT!”

Aprobare în CJSU: 1.500 de români din zona roșie din Italia, repatriați cu avioanele. Vor intra în carantină în… stațiunea Mamaia

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.