Franța va discuta „în special cu Germania” pentru noi SANCȚIUNI împotriva Rusiei cu privire la cărbune și petrol

Preşedintele Franței Emmanuel Macron s-a declarat luni „favorabil” ca Uniunea Europeană să decidă noi sancţiuni împotriva Rusiei, evocând petrolul şi cărbunele, după descoperirea a sute de corpuri de civili în regiunea Kievului, de unde s-au retras trupele ruse la sfârşitul săptămânii trecute, în special la Bucha, relatează AFP.

Ceea ce s-a petrecut la Bucha necesită un nou set de sancţiuni şi măsuri foarte clare”, a declarat preşedintele francez la France Inter. „Aşadar, ne vom coordona cu partenerii noştri europeni, în special cu Germania în „zilele următoare”, a adăugat el, menţionând sancţiuni individuale şi măsuri cu privire la „cărbune şi petrol”.

Pe fondul a „ceea ce se întâmplă în special la Mariupol, trebuie să transmitem semnalul că demnitatea noastră colectivă şi valorile noastre sunt ceea ce apărăm”, a spus în continuare Emmanuel Macron, întrebat cu privire la Ucraina în calitate de preşedinte în exerciţiu şi nu în cea de candidat la preşedinţie.

El a reafirmat, aşa cum a făcut duminică într-un tweet, că este „extrem de şocat” de „scenele greu de suportat” de la Bucha, care trebuie condamnate „cu cea mai mare fermitate”. „Există acum dovezi clare ale crimelor de război” şi „este aproape stabilit că armata rusă” a fost cea care s-a aflat în acel orăşel unde au fost masacraţi civilii. „Justiţia internaţională trebuie să-şi spună cuvântul. Cei care se află la originea acestor crime vor trebui să fie traşi la răspundere”, căci „nu va fi pace fără să se facă dreptate”, potrivit preşedintelui francez.

Numărul total al morţilor din suburbiile Kievului, care s-au aflat aproape timp de o lună sub controlul trupelor ruse, nu se cunoaşte deocamdată. Potrivit procurorului general al Ucrainei, Irina Venediktova, corpurile neînsufleţite a 410 civili au fost descoperite în localităţi din regiunea Kievului de unde s-au retras recent trupele ruse.

Moscova a dezminţit execuţiile, dar ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a cerut misiunilor Curţii Penale Internaţionale şi organizaţiilor internaţionale să se deplaseze cât se poate de repede la Bucha şi în alte localităţi din regiunea Kiev pentru a strânge dovezi privind comiterea de crime de război şi împotriva umanităţii de către forţele ruse.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *