FRANȚA: Steagul UE, DAT JOS de pe Arcul de Triumf din Paris, în urma presiunilor extremei drepte

Episod incredibil la Paris! Un drapel de mari dimensiuni al Uniunii Europene, montat pe Arcul de Triumf din Paris pentru a marca preluarea de către Franţa a preşedinţiei semestriale a Consiliului UE, a fost înlăturat după ce a cauzat indignarea liderilor de dreapta francezi, inclusiv a celor extremişti.

A fost prevăzut ca drapelul să fie dat jos în această duminică, nu stabilisem un moment exact”, a declarat secretarul de stat pentru afaceri europene Clement Beaune, potrivit Reuteres.

Beaune anunțase, vineri, 31 decembrie, că drapelul va rămâne pe Arcul de Triumf pentru „câteva zile”.  Oficialul a respins ideea că guvernul francez ar fi luat această decizie în urma presiunilor liderului de extremă-dreapta, Marine Le Pen, care sâmbătă a afirmat că se va adresa Consiliului de Stat în vederea înlăturării drapelului.

Guvernul a fost nevoit să dea jos drapelul UE de pe Arcul de Triumf, o frumoasă victorie patriotică la începutul lui 2022”, a afirmat, astăzi, Le Pen.

Replica lui Clement Beaune nu s-a lăsat așteptată: „Nu am cedat, nu a existat nicio schimbare de plan… Îmi asum deplin faptul că destinul Franţei este în Europa”. Acesta a adăugat că Marine Le Pen şi alţi lideri greşesc când susţin că drapelul UE a luat locul celui al Franţei, întrucât acesta din urmă nu este expus în mod permanent pe Arcul de Triumf.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *