Franţa extinde intervalul orar al interdicţiei de circulaţie în unele zone: Oamenii NU pot ieși după ora 18

Franţa va extinde intervalul orar al interdicţiei de circulaţie în 15 zone ale ţării pentru a combate răspândirea COVID-19, au anunţat vineri autorităţile franceze, care au confirmat mai multe incidente petrecute în noaptea de Anul Nou. Un incident șocant s-a petrecut în oraşul Boofzheim, în estul Franței, în noaptea de Anul Nou. Un bărbat de 25 de ani a murit după ce a fost decapitat de focurile de artificii. Un alt tânăr este grav rănit. Mai multe incidente au avut loc în Hexagon de Revelion. 60 de mașini au fost incendiate la Strasbourg, un număr mai mic însă față de anul precedent. Potrivit unei surse a sindicatului poliției franceze, aproximativ șaizeci de mașini au fost arse și mai multe persoane au fost arestate.

Orice deplasare neesenţială este în prezent interzisă pe întreg teritoriul Franţei între orele 20:00 şi 06:00, dar începând de sâmbătă interdicţia se va aplica începând de la ora 18:00 în respectivele 15 departamente, potrivit agenţiilor internaţionale de presă, citate de Agerpres. Acestea sunt: Hautes-Alpes, Alpes-Maritimes, Ardennes, Doubs, Jura, Marne, Haute-Marne, Meurthe-et-Moselle, Meuse, Haute-Saône, Vosges, Territoire-de-Belfort, Moselle, Nièvre și Saône-et-Loire. Deşi autorităţile au interzis orice petrecere şi adunare în noaptea de Anul Nou, în localitatea Lieuron din vestul Franţei mii de tineri, francezi şi străini, s-au adunat la o astfel de petrecere ilegală, circa 2.500 dintre ei fiind încă acolo vineri dimineaţă.

Jandarmii au intervenit, dar „s-au lovit de ostilitatea violentă a numeroşi petrecăreţi (…), un vehicul al jandarmeriei a fost incendiat, altele au fost avariate şi asupra militarilor s-a aruncat cu sticle şi pietre, provocând răni uşoare”, afirmă prefectura locală într-un comunicat, menţionând de asemenea că a fost deschisă o anchetă pentru ultraj şi organizare ilegală de adunări festive, mai scrie sursa citată. 

Ministerul Sănătăţii francez a raportat în ultima zi din an, pe 31 decembrie, 19.927 de noi cazuri de COVID-19, sub bilanţul de 26.457 consemnat miercuri, dar în continuare mult peste ţinta de cel mult 5.000 de cazuri zilnice stabilită de guvern pentru relaxarea restricţiilor.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.