Franța ELIMINĂ o restricție pentru homosexuali: Bărbații gay vor putea DONA SÂNGE la fel ca heterosexualii

Bărbaţii homosexuali din Franţa vor putea să doneze sânge fără restricţii începând de miercuri, informează DPA. Reglementările precedente, care prevedeau ca aceste persoane să nu fi întreţinut raporturi sexuale cu cel puţin patru luni înainte să doneze sânge, au fost anulate de autorităţile medicale franceze. Orientarea sexuală nu mai este cerută în formularele care trebuie să fie completate de donatori. Chestionarul utilizat se bazează de acum înainte pe criterii generale de excludere, precum contacte sexuale cu mai mulţi parteneri şi consumul de droguri.

Documentul a fost extins pentru a include şi întrebări despre folosirea unor medicamente cu rol preventiv înainte sau după contactul cu o persoană care prezintă riscul de a fi infectată cu HIV. În acest caz, donarea de sânge este permisă doar după o perioadă de patru luni.

Bărbaţilor homosexuali nu li s-a permis deloc să doneze sânge în Franţa între 1983 şi 2016, iar după 2016 au putut să o facă doar cu anumite restricţii. Mai multe restricţii care îi vizau pe donatorii de sânge homosexuali au fost anulate şi în Germania în septembrie 2021.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *